Richardson janoaa MM-voittajaksi, keihäs osui toimitsijaan Yhdysvalloissa

Richardson janoaa MM-voittajaksi

Yhdysvaltain Jason Richardson hakee paluuta 110 metrin aitojen arvokisavoittajaksi. Valmentajaa vaihtaneen ex-maailmanmestarin haaveissa välkkyy nousu lajin ykkösmieheksi pidemmäksi aikaa.

Richardson, 29, on etsinyt harjoitteluun uutta virtaa amerikkalaisen valmentajakonkarin Brooks Johnsonin johdolla. Sitä ennen hän ahersi amerikkalaisen pikajuoksuguru John Smithin valmennuksessa.

– Brooks jaksaa muistuttaa, että ammattilaistasolla peruslahjakkuus ei ole se tekijä, joka erottelee palkintokorokkeelle nousevat niistä, jotka katselevat arvokisat kotona, Richardsin sanoo runblogrun.comin haastattelussa.

– Tällä tasolla erot syntyvät työmoraalista ja halusta yrittää kaikin voimin. Tuon kun sisäistää, on paljon helpompi olla, kokenut aituri sanoo.

Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa paitsi tunnollista harjoittelua?

– Täytyy taas opiskella lajia ja ymmärtää mitä pitää tehdä, että pystyy juoksemaan lujempaa ja mitä sen tason säilyttäminen vaatii.

Uransa päättäneen Liu Xiangin sekä Dayron Roblesin ja David Oliverin tapaan Richardson tulee ensimmäiselle aidalle seitsemällä askeleella. Smithin opista hän haki pakettiinsa lisää nopeutta. Nyt juoksuun kaivellaan lisää ruutia Johnsonin tekniikkavinkeistä ja yhteisharjoituksista Oliverin kanssa.

– Nyt pitää olla kärsivällinen. Minulla oli kaksi hyvää vuotta 2011 ja 2012 ja sen jälkeen kaksi karumpaa vuotta 2013 ja 2014. Jos tässä matkalla olen jotakin oppinut, niin sen, että kun tekee töitä ja on kärsivällinen, saa tilaisuuden, parhaimmillaan pika-aidat 12,98 juossut aituri sanoo.

Pari vaisumpaa vuotta ovat saaneet juoksijan arvostamaan muun muassa ruokavaliota ja oikeaa tekniikkaa punttiliikkeissä ja sitä millaisella asenteella mennään kilpailuun.

– Haen oloja, jossa saan lahjoista kaiken irti, Richardson sanoo.

Richardson nousi loukkaantumisten kiusaaman opiskeluajan jälkeen kansainväliseksi huipuksi ja maailmanmestariksi Daegussa 2011. Lontoon olympiafinaalissa vuotta myöhemmin hän oli toinen ja Moskovan MM-kisoissa toissa vuonna neljäs.

Kuluvan ulkoratakauden Richardson aloitti sijoittumalla toiseksi ajalla 13,24 Gainesvillessä Florida Relays -kilpailussa.

 

Tuulenpuuskan ohjaama keihäs osui toimitsijaan 

Navakka tuulenpuuska muutti rajusti keihään lentorataa Ahwahissa New Jerseyssä käydyssä kilpailussa sillä seurauksella, että keihäs osui toimitsijan jalkaan.

Uutistoimisto AP:n mukaan toimitsija näki keihään tulevan, yritti väistää, mutta kompastui yrittäessään liikkua taaksepäin. 

Keihäs jäi toimitsijan jalkaan kiinni. Palomiehet katkaisivat keihään ennen kuin toimitsija saatiin ambulanssiin ja sairaalaan. Keihästä ei otettu jalasta irti kentällä, koska se olisi lisännyt verenvuoroa.

Toimitsijan saamat vammat eivät ole hengenvaarallisia.

AP:n juttu:

http://www.syracuse.com/college-sports/index.ssf/2015/04/javelin_toss_im…