Respecta Suomen parayleisurheilun maajoukkueen tukijaksi

Respecta Suomen parayleisurheilun maajoukkueen tukijaksi

Respecta ja Suomen Urheiluliitto (SUL) ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jolla Respecta on siivittämässä parayleisurheilumaajoukkueen menestystä kuluvan vuoden MM-kisoissa Lontoossa. Joukkueen tavoite on tuoda kisoista seitsemän mitalia.

Joukkueen mitalitoivot ovat Team Finland -ryhmän ratakelaajat Leo-Pekka Tähti, Henry Manni, Amanda Kotaja ja Toni Piispanen sekä keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen. 

– Erinomainen paralympiavuosi 2016 huipentui Leo-Pekka Tähden historialliseen valintaan vuoden urheilijaksi. Myös muilta osin Suomen paralympiajoukkue onnistui Rio de Janeirossa hyvin. Kansainvälisen tason osalta alati kiristyvässä kilpailussa mukana pysyminen edellyttää pitkäjänteisiä kumppanuuksia, joista Respectan ja Suomen Urheiluliiton yhteistyö on malliesimerkki, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä.

– Yhteistyö paraurheilijoiden ja SULin kanssa on luontevaa, sillä jaamme samat tavoitteet ja arvot. Yhteinen päämäärämme on huipputason urheilun mahdollistaminen rajoituksista huolimatta, ja vammaisurheilun ja -urheilijoiden arvostus urheilijoina ja roolimalleina. Lisäksi paraurheilun tukeminen on olennainen osa Respectan emoyhtiön, Ottobockin, filosofiaa ja arvoja”, sanoo Respectan toimitusjohtaja Sasu Leskelä.

Lontoossa mitellään parayleisurheilun maailmanmestaruuksista 14.−23. heinäkuuta ja yleisurheilun MM-mitaleista 4.−13. elokuuta.

Parayleisurheilun MM-kisajoukkue valitaan 7. kesäkuuta. Joukkueeseen valitaan kaikki ne urheilijat, jotka ovat saavuttaneet SULin asettaman tulosrajan Para Athleticsin hyväksymässä ranking-kelpoisessa kilpailussa. SUL on asettanut tulosrajat niihin lajeihin, joissa määrittelyhetkellä on ollut MM-kilpailuihin potentiaalisesti tähtääviä urheilijoita. Mikäli MM-kilpailuihin tavoittelevia urheilijoita tulee näiden lajien ulkopuolelta, asetetaan tulosraja uuteen lajiin välittömästi arvokilpailujen valintaperusteissa mainittujen kriteerien mukaisesti