Respect-tilaisuus kokosi takavuosien Hakaurheilijoita yhteen Kalevan kisoissa

Kalevan kisojen perinteiseen Hakaurheilijoiden respect-tilaisuuteen Lahdessa oli saapunut monikymmenpäinen joukko entisiä huippu-urheilijoita. Lämminhenkisessä ja huumoripitoisessa kokoontumisessa tavattiin tuttuja ja entisiä kilpakumppaneita vuosien takaa.

Tilaisuuden yhtenä teemana oli vuoden 1985 Kalevan kisat Lahdessa, joihin moni paikalla olija osallistui. Kisoista kootulla videolla nähtiin tuttuja kasvoja, muun muassa mestaruuden arvosta urheilleet Tuija Helander, Ismo Toukonen, Sisko Hanhijoki, Ragne Kytölä, Ari Suhonen, Eero Kytölä, Arto Bryggare ja Petri Hänninen.

Jarmo Mäkelän ja Jukka Härkösen organisoimassa tilaisuudessa visailtiin kiperien yleisurheilun tietokysymysten parissa. 1980-luvun yleisurheiluhenkeen päästiin myös katselemalla Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Vesa-Matti Loirin vanhoja sketsivideoita, joissa sateli enemmän tai vähemmän päteviä valmennusohjeita.

– Täytyi olla todella kova urheilija, että kyseisiin sketseihin pääsi, Härkönen muistutti, vaikka huumori niissä oli joskus varsin ronskiakin.

Hakaurheilijoihin voit tutusta tästä linkistä.

Jarmo Mäkelä muistutti, että entisillä huipuilla on vielä paljon annettavaa nykyurheiluun kokemuksen ja valmennustiedon tiimoilta. Yksi väylä siihen on Suomen urheiluliiton mentorointiohjelma. Katso lisää tästä linkistä.

Lahden Respect-tilaisuudessa jaettiin myös myrskyläläisen Lasse Virén säätiön Taistelijapalkinto Sara Lappalaiselle.

Sara Lappalainen vastaanotti Lasse Virén säätiön Taistelijapalkinnon hyvistä saavutuksistaan. Lassen kuvan ajankohtaisena teemana voisi Saralle olla, että joskus voi kaatua, mutta aina voi nousta ylös. Ja tämän Sara on myös sinnikkäästi toteuttanut. Säätiön puolesta palkinnon luovuttivat puheenjohtaja Henry Bergman (vas.), Lasse Virén ja Ari Paunonen.