Repeämä esti Wirkkalan MM-matkan, Mannio MM-joukkueeseen

Repeämä esti Wirkkalan MM-matkan

Repeämä reiden lähentäjälihaksessa pitää keihäänheittäjä Teemu Wirkkalan sivussa Pekingin MM-kisoista. Wirkkalan tilalle on MM-joukkueeseen valittu  Lehtimäen Jyskeen Ari Mannio.

Wirkkala teki itse päätöksen jättää kisat väliin jalan tutkimusten jälkeen.

– Jalasta löydettiin magneettikuvissa puolentoista sentin poikittaisrepeämä ja kolmen sentin pitkittäisrepeämä. En halua lähteä Pekingiin ja yrittää heittää siellä hirveällä riskillä vaan yritän heittää hyviä kisoja loppukesästä, Wirkkala sanoo.


Wirkkalan mukaan jalan kuntoutuminen kestää 5-6 viikkoa, mutta heittämistä olisi voinut kokeilla jo neljän viikon jälkeen. Heittäjän päätös jättää MM-kilpailut väliin perustuu myös haluun varmistaa, että ensi vuoden olympiakisoihin tähtäävä harjoittelu pääsee alkamaan ilman takkuja.

– Vaikeaan paikkaanhan tämä tuli, Wirkkala harmitteli vammaa, joka alkoi vaivata Kalevan kisojen karsinnan jälkeen.

Manniolle valinta MM-kisajoukkueen tuli yllätyksenä. Hän taisteli kolmannesta keihäänheittäjän paikasta Kalevan kisoissa Wirkkalaa vastaan. Wirkkala oli neljäs tuloksella 79,32 ja Mannio viides tuloksella 78,65.

– Harmi, että näin kävi, koska Teemu ansaitsi paikkansa MM-joukkueessa. Itselläni on ollut pari päivää mieli maassa Kalevan kisojen epäonnistumisen takia, mutta nyt tietysti lähdetään valmistautumaan rennosti kohti MM-kisoja. Koetetaan saada siellä kunto ulosmitattua, Mannio sanoi.

Erikssonin valinta vahvistettiin

Mannion ohellla joukkueen kaksi muuta mieskeihäänheittäjää ovat Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen, jotka on valittu joukkueeseen aiemmin.  Kotiinjäävää varamiestä miesten keihäänheitossa ei tällä erää ole.

– Se paikka on vielä jaossa, mutta se edellyttää MM-kisojen 82 metrin tulosrajan rikkomista, sanoo Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Kemppainen vahvisti tiistaina myös IK Falkenin estejuoksija Sandra Erikssonin valinnan MM-joukkueeseen. Eriksson voitti Porin Kalevan kisoissa 3000 metrin esteet MM-kisojen tulosrajan alittavalla tuloksella 9.36,90.