”Rento meininki ja tykätty kilpailukonsepti”

”Rento meininki ja tykätty kilpailukonsepti”

Silja Line Seurakisoja järjestettiin kuluneella viikolla muun muassa Kajaanissa ja Jämsässä. Kummallakin paikkakunnalla kisoissa oli mukana viitisenkymmentä lasta, joiden joukossa oli ilahduttavan paljon mökkiläisiä ja ensikertalaisia.

– Kilpailut menivät hyvin, kerrankin meille paistoi aurinko, Kajaanin Kipinän hallituksen jäsen ja nuorisotoiminnasta vastaava Karri Hentilä naurahti.

Hän kertoi Silja Line Seurakisojen keräävän perinteisesti 40-50 osallistujaa.

– Järjestämme kesän aikana neljät kisat. Koko kesän tavoitteena on pidetty 200 osanottajan joukkoa.

Hentilän mukaan Silja Line Seurakisat ovat kaikin puolin hyvä juttu.

– Monelle lapselle seurakisat ovat ensimmäinen kosketus yleisurheiluun. Mukaan voi tulla kuka tahansa ja lajeja voi kokeilla ilman paineita.

Samoilla linjoilla oltiin myös Jämsässä, jossa kilpailtiin keskiviikkona Kaipolan Vireen järjestämissä Silja Line Seurakisoissa.

– Kisoissa on aina rento meininki ja vanhemmat ovat hyvin mukana toimitsijatehtävissä. Järjestämme kesän aina seitsemät Silja Line Seurakisat, joissa on mukana keskimäärin 50 lasta. Mukana on monesti myös mökkiläisiä sekä aivan ”uusia” lapsia, jotka tulevat kokeilemaan eri lajeja ja kilpailemista. Seurakisa-konsepti on tykätty ja toimiva, Kaipolan Vireen yleisurheilujaoston varapuheenjohtaja ja kilpailutoiminnasta vastaava Ritva Ahola toteaa.