Rennompi ote pohjusti Mäen ennätysjuoksut

Rennompi ote pohjusti Mäen ennätysjuoksut

Kristiina Mäki komisteli 1500 metrin ennätystään lukemiin 4.11,28 Portlandin MM-hallien alkuerissä. Finaalipaikkaan Tshekkiä edustavan Suomen ja Tshekin kaksoiskansalaisen vauhti ei aivan riittänyt. Jatkoon vaadittiin 4.10,77.

Edellisen ennätyksensä 4.11,56 Mäki juoksi kuukausi sitten Irlannissa. Tuo aika tuli hänelle yllätyksenä, sillä hallikausi alkoi takuten.

– Olin tehnyt alkutalvesta hyviä treenejä, mutta jostain syytä kisoissa meni vain vähän sinnepäin. Juoksu ei vaan luistanut ja se vähän masensi, Mäki muistelee.

Sitten Mäki kertoi ottaneensa isänsä neuvosta vaariin. Hän lähti Irlannin kisaan rennosti ilman mitään tavoitteita, ja se toimi.

– En muista siitä kilpailusta oikein mikään, mikä on aina hyvä asia. Jos muistaa joka kierroksen, ei se silloin ole kulkenut, Mäki sanoo.

Samalla ”suurempia ajattelematta” -asenteella Mäki lähti myös MM-kisojen alkueriin ja se tuotti tulosta. Mäki oli alkuerässään seitsemäs. Hänen takanaan kahdeksantena maaliin juoksi Ruotsin Sarah Lahti niin ikään halliennätyksellään 4.11,68.

Mäen Portlandissa ja Irlannissa juoksemat ajat alittavat Sandra Eriksson nimissä olevan voimassa olevan halli-SE:n 4.11,89, mutta nykysääntöjen mukaan SE:n voi rikkoa kaksoiskansalaisena vain, jos edustaa Suomea myös kansainvälisissä kilpailuissa.

Suomessa Mäki edustaa Lahden Ahkeraa. Portlandissa 1500 metrin alkuerien kärkiajan 4.07,28 teki Hollannin Sifan Hassan.

Tuloksia