Reetta Hurske aitoi MM-välieriin: ”Pari kymppää pitää saada ajasta välierissä pois”

Reetta Hurske juoksi Eugenen MM-kilpailuissa 100 metrin aitajuoksun alkueristä välieriin. Hurske otti jatkopaikan aikavertailusta ajalla 13,09. Erässään tamperelaisaituri oli neljäs. Erän voitti yksi lajin suosikeista Yhdysvaltain ME-nainen Kendra Harrison ajalla 12,60.

– Tuo riitti tällä kertaa. Kauhean ideaali juoksu se ei ollut, Hurske sanoi.

Juoksun aikana Hurskeen ja viereisellä radalla juosseen Japanin Masumi Aokin kädet ottivat pari kerta napakasti yhteen, jonka jäljiltä Aoki horjahti kunnolla.

– Me kolautettiin ykkös -ja kakkosaidalla kädet yhteen, mutta se vaikutti varmaan enemmän hänen juoksuunsa. Se, että kädet kolisee, kuuluu aitajuoksuun, Hurske kuittasi tapahtuneen.

Aoki meni välieriin aıkavertailun viimeisenä ajalla 13,12.

”En muista, koska olisin jännittänyt niin paljon”

Omaan juoksuunsa Hurske oli tyytyväinen vain siltä osin, että se täytti tavoitteen ja vei hänet välieriin.

– Verkkakentällä jännitti. En muista, koska olisin jännittänyt niin paljon. Ehkä se tuli siitä, että tietää olevansa hyvässä kunnossa, Hurske sanoi ja kertoi jännittäneensä myös starttia.

– Harvassa paikassa on tuollaisia telineitä eikä niitä ollut verkkakentällä.

Hurskeella on takana hyvä alkukesän kilpailukausi, jonka jäljiltä kauden paras on 12,88. Noihin lukemiin Hurske tavoittelee välierissä, jotka juostaan varhain maanantaina Suomen aikaa.

– Pari kymppää ajasta pitää saada otettua pois. Lähtökohta on toinen, kun välierä on iltakisa, ilma on lämpimämpi ja nyt on otettu karstat pois koneesta ja kokeiltu telineet ja rata, Hurske sanoi.

Amusan nopein, huippunimiä jäi alkueriin

Alkuerin nopeimmat olivat Nigerian Tobi Amusan, joka voitti eränsä Afrikan ennätyksellä 12,40, Yhdysvaltain Alia Armstrong ajalla 12,48 ja olympiavoittaja, Puerto Ricon Jasmine Camacho-Quinn ajalla 12,52.

Alkuerät karsivat osan huipuista. Hallitseva maailmanmestari Nia Ali kaatui alkueränsä viimeiseen aitaan. Tällä kaudella 12,35 juosseen Yhdysvaltain mestaruuskilpailujen kakkosen Alaysha Johnsonin juoksu meni pipareiksi jo kiihdytyksessä ensimmäiselle aidalle.

Naisten pituushypyn karsinnassa Ruotsin Khaddi Sagnia oli yksi kuudesta kilpailijasta, joka ylitti karsintarajan 675.