Rautavaara käveli Suomen ennätyksen YAG:ssä

Espoon Tapioiden 13-vuotias Ella Rautavaara käveli Youth Athletics Games-tapahtumassa Lahdessa 17-vuotiaiden naisten 3000 metrin Suomen ennätyksen 13.20,25. Aikaisempi SE oli Heta Veikkolan kaksi vuotta sitten kävelemä 13.25,34. 15-vuotiaiden sarjassa kaikkien aikojen toiseksi nopein aika on Maija Sippolan vuonna 2004 kävelemä 13.28,77.

Rautavaara voitti Lahdessa 15-vuotiaiden tyttöjen sarjan neljä minuutin erolla. Hän päihitti myös samaan aikaan kävelleet 15-vuotiaat pojat yli kahdella minuutilla. Rautavaara kohensi omaa ennätystään puoli minuuttia. Hän tuuletti maalissa sydämensä kyllyydestä ja kiitti yleisöä kannustuksesta.

”Kaikki meni ihan putkeen”

– Tosi hyvältä tuntuu. Edellinen 3000 metrin kisa meni mönkään tekniikkamurheiden takia, mutta tänään kaikki meni ihan putkeen, Rautavaara riemuitsi.

Rautavaara pääsi ennätysjahtiin toisella lähtöyrityksellä, sillä ensimmäinen startti ammuttiin takaisin, kun kilpailijat olivat kävelleet jo sata metriä.

– Se oli hyvä avausveto. Ilmeisesti sähköinen ajanotto ei lähtenyt käyntiin ja siksi lähtö uusittiin, Rautavaara sanoi.

Olosuhteet olivat ihanteelliset kestävyyslajille kävelyiden aikana kello kuuden ja seitsemän välillä illalla: lämpötila 14 astetta ja ilma koko päivän kestäneen sateen jäljiltä hapekas sekä tyyni.

Rautavaara käveli puolitoista viikkoa sitten 5000 metrillä 14-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen parhaan tuloksen 22.57,35. Hän on sillä ajalla kotimaan naisten vuositilastossa toisena.

Rautavaara on myös mainio juoksija. Keväällä SM-maastoissa hän sijoittui 15-vuotiaiden sarjassa toiseksi. Viikko sitten hän juoksi 800 metriä viestissä 2.25.

–  Se on hyvä aika, sillä en ole kovin nopea keskimatkoilla. Ensi viikolla juoksen seuracupissa 2000 metriä. Seuraava kävelykisa on 3000 metriä kahden viikon päästä Jämsän kestävyyskarnevaaleilla, Rautavaara kertoi.