Rauta liikkui heittäjien vappuaaton punttitalkoissa Portugalissa

Rauta liikkui heittäjien vappuaaton punttitalkoissa Portugalissa

Vappuaattoa voi juhlistaa monella tapaa. Heittäjät juhlivat sitä perinteisellä aattopäivän rinnallevetotestillä Portugalin Santo Antonion harjoituskeskuksen punttisalissa. Vanhaa sanontaa mukaellen, rauta liikkui hyvin ja kävi pyydykseen.

Raskaimmat raudat vappuaaton voimailuriitissä nosti kiekonheittäjä Teemu Poikolainen, joka kesytti rinnallevedossa 145 kiloa. Se on hänen ennätyksensä.

Muita ennätyksen tekijöitä olivat kiekonheittäjä Oskari Perälampi (rinnalleveto 135 kg), moukarinheittäjä Joni Syrjälä (rinnalleveto 140 kg), kuulantyöntäjä Senja Mäkitörmä (rinnalleveto 95 kg, penkkipunnerus 90 kg ja kyykky 125 kg) sekä kuulantyöntäjä Eveliina Rouvali (penkki 77,5 kg).

Vetreässä kevätvireessä on myös hallikaudella reilut 18 metriä työntänyt kuulantyöntäjä Timo Kööpikkä, joka syväkyykkäsi helposti 2 x 190 kiloa.

Pienen lisämausteen vappuaaton punttiriehaan toi Suomen Urheiluliiton kuulantyönnön lajivalmentaja Janne Alinin haaste. Hän haastoi Poikolaisen ja Syrjälän rinnallevetokilpailussa. Syrjälään nähden Alin sai tasoitusta 35 kiloa ja Poikolaiseen nähden 40 kiloa. Hieman yllättäen palkintona olleen omenapiirakan jäätelöllä ja kahvin kera, lunasti Alin. Hän nosti rinnalle 107,5 kiloa.

Kiekonheiton lajivalmentaja Anssi Mäkinen seurasi vappuaaton rymistelyä tyytyväisenä. Salilla oli myös hänen valmennettavansa Sanna Kämäräinen, joka pumppasi helppoja vitosia 90 kilolla sotilaspenkistä sekä mallikkaasti kyykännyt Katri Hirvonen.

– Tekeminen oli rajua mutta hallittua. Jos halutaan heittää pitkälle raskasta välinettä, kuten kuula, kiekko ja moukari, pitää kropassa olla voimaa, Mäkinen muistutti. 


Oskari Perälampi nostaa 135 kiloa

Oskari Perälampi nostaa 135 kiloa


 Teemu Poikolainen nosti

145 kiloa nostanut Teemu Poikolainen valmistautuu rinnallevetoon.


Timo Kööpikkä ja syväkyykky Portugalissa

Timo Kööpikkä on vetreässä vireessä. Syväkyykky kulkee.


Senja Mäkitörmä ja kyykky 125kg

Senja Mäkitörmän kyykky kulkee.


Eveliina Rouvali

Eveliina Rouvali valmiina kyykkyyn. Varmistajana Janne Alin