Ratinan stadionin nousi yleisurheilukenttien eliittiin

Ratinan stadionin nousi yleisurheilukenttien eliittiin

Tampereen Ratinan stadion pääsi huippuseuraan. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF luokitteli kentän ykkösluokkaan, johon ei Suomesta kuulu yksikään toinen kenttä.

– Ykkösluokitus tarvitaan, jos kentällä halutaan järjestää MM-kilpailut. Ratinan ohella lähimmät ykkösluokituksen saaneet kentät ovat Tukholman Olympiastadion, Göteborgin Ullevi ja Oslon Bislett, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) kilpailupäällikkö Mika Muukka.

Ratinan kentällä huippuluokituksella on käyttöä. Ratinassa kilpaillaan 19-vuotiaiden MM-kilpailut 2018.  

Mitä ykkösluokan saaminen sitten edellyttää?

– Sen myöntämistä edeltää tarkka tutkimus, josta tehdään kymmenien sivujen raportti. Siinä tutkitaan kuinka kenttä ja sen päällyste on tehty. Tehdään joustomittaus, mitataan kitkaa sekä veden läpäisykykyä ja tarkastetaan kuinka tasainen ja sääntöjen mukainen kenttä on, Muukka kertoo.

Ratinan kenttä sai tälle kesällä uuden Mondo-päällysteen, jonka yhteydessä kenttää remontoitiin muutenkin.

– Tuossa työssä Tampereen kaupunki onnistui hienosti. Uusi pinnoite sai Ruotsi-ottelussa urheilijoilta erittäin hyvän palautteen. Rata pidettiin nopeana, mutta myös niin pehmeänä kuin nopea rata voi olla. Se oli urheilijoiden mielestä jopa parempi kuin Rion olympiakisojen kenttä, Muukka sanoo.