Rannevamma päätti Arttu Korkeasalon kauden

Rannevamma päätti Arttu Korkeasalon kauden

Kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalon kilpailukausi päättyi rannevammaan. Se tuli viime viikon torstaina Kokemäen kuulakarnevaaleilla käydyssä kilpailussa. Korkeasalo oli valittu Tampereella alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa kilpailevaan joukkueeseen.

– Vamma tuli kilpailutyönnössä, kun kuula meni sormien yli. Magneettikuvissa ranteesta löytyi pieni repeämä nivelsiteissä, Korkeasalo kertoo.

Korkeasalo toivoi, että ranteen voisi puuduttaa ja sitten kilpailla, mutta ranteen tutkinut kirurgi oli eri mieltä.

– Kirurgi sanoi, että hän ei lähtisi rannetta puuduttamaan, koska vamma on niin vaikeassa paikassa. Päätin sitten kokeilla kivun kanssa työntämistä. Teippasin ranteen ja kokeilin työntämistä tiistaina, mutta se ei kerta kaikkiaan kestänyt työnnön painetta, Korkeasalo sanoo.

Korkeasalo, 18, on tällä kaudella työntänyt kuuden kilon kuulaa 19,80, ja oli yksi Suomen nuorten MM-joukkueen kärkinimistä. Nyt edessä on muutaman viikon tauko kuulantyönnöstä. 

– Eniten tässä ottaa päähän se, ettei pääse urheilijana mukaan, kun Tampereella on MM-tapahtuma. Mutta kun vamma tuli urheillessa, se ei tunnu niin pahalta. Ei sitä olisi pystynyt välttämään, Korkeasalo sanoo.

Repeämän arvioidaan parantuvan noin kuudessa viikossa. 

– Pidän nyt parin viikon ylimenokauden ja aloitan sitten peruskuntoharjoittelun. Kuuden viikon tauko syö niin paljon kuntoa, ettei kannata enää yrittää jatkaa kilpailemista syksyllä, Korkeasalo sanoo.