Rajaniemi ja Kotinurmi Pajulahden maastokarnevaalin sankarit

Rajaniemi ja Kotinurmi Pajulahden maastokarnevaalin sankarit

Lahden Ahkeran Aleksi Rajaniemi ja Pinja Kotinurmi eivät olleet vieraskoreita Liikuntakeskus Pajulahden maastojuoksukarnevaalien avauspäivän junioreiden kärkisarjoissa.

Kaksikko voitti 15-vuotiaiden 4 kilometrin kilpailun, mutta jokseenkin päinvastaisilla taktiikoilla. Rajaniemi karkasi jo kisan alussa ylivoimaiseen johtoon, kun Kotinurmi kiiti mestariksi viime hetken rajulla loppukirillä.

– Se oli viimeinen kisa tälle vuodelle. Aika helpolla pääsin. Ei tarvinnut paljon puristaa, Rajaniemi sanoi.

Karnevaalikilpailut juostiin reitillä, jonka lähtö ja maali olivat Pajulahti hallissa. 15-vuotiaiden sarjassa hallissa käytiin kerran myös matkan aikana. Muuten kilpailussa taivallettiin lumisissa maisemissa ja pienen vesisateen siivittämänä.

– Maastojuoksu on kivaa. Vaikka lumi ja jää ovat vähän hankalia alustoja juosta, tämäntapaisia tapahtumia saisi olla enemmän, Rajaniemi sanoi.

Rajaniemi voitti kilpailun 25 sekunnin erolla ajalla 14.34 ennen seuratoveriaan Okko Vuorikoskea. Ahkeran kolmoisvoiton sinetöi Justus Luonela, joka hävisi hopeamitalitaiston sekunnilla.

Kotinurmi: Vähän jännitti, miten kisa menee

Tyttöjen sarjassa kärki tuli Pajulahti-hallin maalisuoralle Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaakson johdolla. Vatsakramppien kanssa kamppaillut Korkealaakso jäi kuitenkin toiseksi, kun Kotinurmi kiri kahden sekunnin turvin voittoon ajalla 14.58.

– Yritin matkalla seurata, ettei ero kärkeen kasvaisi liian suureksi. Lopussa en ollut ihan varma, saanko Moonan kiinni, mutta sitten minulle huudettiin, että saat kiinni, Kotinurmi muisteli kiritaistoa.

Liukkaassa kelissä Kotinurmi piti maltillista matkavauhtia.

– Kun otin ennen kisaa vedon, rypäsin ja tulin liukumalla yhden mäen kokonaan alas. Siksi vähän jännitti, miten kisa menee, mutta hyvin se meni, kun otin varovaisesti.

Lahden Ahkeran juoksijat voittivat myös 13-vuotiaiden 2,5 kilometrin kilpailun: Roni Rämä oli nopein pojissa ajalla 10.07 ja Sini Rajaniemi tyttöjen sarjassa. Hänen voittoaikansa oli 9.45.

Keskisalo: Maastokisoja välipaloiksi harjoitteluun

Suomen Urheiluliiton (SUL) kestävyysjuoksuvalmentaja Jukka Keskisalo pitää ensi kertaa järjestettävää Pajulahden maastojuoksukarnevaalia hyvänä lisänä varsinkin nuorten juoksijoiden kilpailukalenteriin.

– Suomessa kesän ja talven kilpailukaudet ovat kovin lyhyet. Ainakin nuorissa näkisin, että tällaisia kisoja voisi olla enemmän. Vaikka ne eivät olisi kovin vakavahenkisiä, ne ovat kuitenkin kilpailuja, joihin urheilija tähtää. Sellaisia välipaloja harjoitteluun saisi olla kahden kuukauden välein, Keskisalo sanoo.

– Maastojuoksu on juoksua luonnollisimmillaan. Suomessa sitä ei talvella voi tehdä samalla tavalla kuin Keski-Euroopassa. Meille talven maastojuoksu on monesti hiihto, joka sekin nuorille usein hyvä vaihtoehto.

Maastojuoksukarnevaalien avauspäivänä junioreiden kisoissa oli mukana reilut 60 juoksijaa. Tapahtuma toisena päivänä sunnuntaina (29.10.) juostaan aikuisten PM- ja EM-maastokatsastus.

tuloksia

 


pajulahti_karnevaali_15-vuotiaat_juoksua.jpg

15-vuotiaiden maastokisa käynnissä Liikuntakeskus Pajulahdessa.

,


pajulahti_karnevaali_13-vuotiaat_juoksua.jpg

13-vuotiaat lähtöviivalla.


pajulahti_karnevaali_11-vuotiaat_juoksua.jpg

11-vuotiaat starttivalmiina