Raitanen uupui estefinaalissa – EM-tittelin puolustaminen ei onnistunut

Topi Raitanen ei pystynyt puolustamaan kahden vuoden takaista Euroopan mestaruuttaan EM-kisojen 3000 metrin estejuoksussa. Kaksi päivää sitten alkuerässä Raitasen kunto näytti hyvältä, mutta finaalissa juoksu alkoi näyttää raskaalta jo puolimatkassa kärkijoukon kiristettyä vauhtiaan.

Lopulta Raitanen oli kisan 15:s ajalla 8.32,37.

– Tiesin, että siinä lähdetään kovaa ja pitää ennätys pystyä juoksemaan, jos meinaa päästä mitaleille. Selkeästi mies ei vaan ollut karsinnasta palautunut, Raitanen totesi pettyneenä.

– Sen verran vähän on erinäisten vaivojen takia tullut aitatreeniä tehtyä, että en pystynyt tänään omalle tasolleni juoksemaan. En ollut palautunut karsinnasta toivotulla tavalla.

Ranskalle kaksoisvoitto

Alexis Miellet ja Djilali Bedrani ottivat Ranskalle kaksoisvoiton ajoin 8.14,01 ja 8.14,36. Pronssille juoksi Saksan Karl Bebendorf ajalla 8.14,41.

– Ainahan sitä on erilaisia kolotuksia, mutta kyllä se on vaan sitä lihaskestävyyttä, ettei jaksa kahta estekisaa putkeen. Tuloskunto tulee sillä, että saa kisoja ja treenejä tehtyä ehjänä. Sillä se paranee, Raitanen pohdiskeli.

– Karsinta tuntui erittäin hyvältä ja olisin pystynyt puristamaan kovempaankin, mutta siellä ei mitaleita jaeta.

Pariisin on nyt pari kuukautta aikaa. Miltä tilanne näyttää olympialaisia ajatellen?

– Saisi vaan tehtyä vetotreenejä aitojen kanssa, se vie eteenpäin. Karsintajuoksu ei siellä riitä, finaalikin pitää jaksaa juosta.

Muutama viikko sitten sattuneesta Marseillen nilkkavammasta Raitanen totesi, ettei jalka kivuton ole, mutta tämä kisa ei siihen ratkennut.