Raitanen tavoittelee 3000 metrin EM-hallirajaa Helsingissä

Raitanen tavoittelee 3000 metrin EM-hallirajaa Helsingissä

Kestävyysjuoksija Topi Raitanen ei alun perin aikonut tavoitella paikkaa maaliskuisten EM-hallien joukkueessa. Suunnitelmat muuttuivat Pohjois-Irlannin Armaghissa perjantaina juostun 5 kilometrin jälkeen.

Raitainen voitti juoksun loistoajalla 13.43 ja totesi kunnon olevan sillä tasolla, että hän käy 3000 metrin EM-hallirajan kimppuun keskiviikkona Helsingin Liikuntamyllyssä käytävässä kutsukilpailussa. 

Suunnitelmien muutos tarkoittaa, ettei Raitanen juokse Kuopion SM-hallien 3000 metrillä sunnuntaina. Näin siksi, että Kuopiossa kilpaillaan pitkällä radalla ja EM-hallien tulosrajat on tehtävä 200 metrin radalla.

–Olisi ollut hienoa olla taistelemassa Suomen mestaruudesta, mutta tulosrajat on tehtävä 200 metrin radalla, Raitanen sanoo.

– Toisaalta hienoa, että HKV sai lyhyellä ajalla järjestettyä tällaisen mahdollisuuden, ja seurakaverit Joonas Harjamäki ja Panu Jantunen ovat lupautuneet vauhdittamaan juoksua, Raitanen sanoo. 

Maaliskuun alussa Glasgow´ssa kilpailtavien EM-hallien 3000 metrin tulosraja on 8.05,00. Raitasen 3000 metrin ennätys ulkoradoilla on viime kesänä juostu 8.05,98. Halliennätys on viime talven 8.16,14.

Armaghin juoksusta positiivinen signaali

Perjantain juoksu Armaghissa huipentui 500 metrin kiritaistoon. Raitanen kuittasi voiton reittiennätysajalla, joka oli juoksijalle yllätys.

– Armaghin kilpailu antoi positiivisen signaalin juoksukunnosta. Aika oli yllätys, odotin sellaista alle 14.10:n tulosta, Raitanen sanoo.

Armaghin juoksussa Raitanen ohitti 3000 metriä ajassa 8.14.

– Se antoi lisäuskoa siihen, että EM-hallirajan kanssa ei pitäisi olla ongelmia, mutta pitää muistaa, että 200 metrin halliradalla juokseminen on eri asia kuin maantiekisa, Raitanen muistutti.