Raitanen loistojuoksulla voittoon Armaghissa: "Aika oli yllätys"

Raitanen loistojuoksulla voittoon Armaghissa: "Aika oli yllätys"

HKV:n Topi Raitanen voitti viiden kilometrin maantiekilpailun Pohjois-Irlannin Armaghissa komealla reittiennätysajalla 13.43. 

– Aika oli yllätys. Ajattelin, että sellainen 14.10 menee,  mutta se yllätti, että meni noin paljon alle 14 minuutin, Raitainen tuumi.

Kisa juostiin noin kilometrin reitillä Armaghin krikettikentän ympärillä. Vuosi sitten Raitanen oli samaisessa kilpailussa 22. ajalla 14.21. Nyt hän  pysyi kärkijoukossa läpi matkan ja ratkaisi voiton viimeisen 500 metrin kiritaistossa.

– Pysyttelin alkumatkan kärkijoukon takana, katselin etten höntyile. Sitten pari kilometriä ennen maalia nousin siihen kärjen tuntumaan ja yritin pitää juoksun helppona. Viimeinen 500 metriä tultiin sitten oikein tosissaan, Raitanen kertaili.

Raitaselle loistovauhti 5 kilometrillä on vahvistus sille mitä harjoitukset ovat kertoneet.

– Treenit ovat menneet hyvin läpi talven ja olen pysynyt terveenä. Tiesin, että kunto on nousemassa. Kiva nähdä, että on tullut kehitystä, Raitanen tuumi.

Raitanen juoksee Kuopion SM-halleissa sunnuntaina 3000 metriä.

–  Mestaruus on siellä ainoa tavoite, Raitanen tuumi.

Muista suomalaisista Joensuun Katajan Arttu Vattulainen oli Armaghissa 18:s ajalla 14.12 ja Lahden Ahkeran Ossi Kekki oli 47:s ajalla 14.30.

– Treenit ovat menneet hyvin. Seuraavaksi juoksen puolimaratonin Napolissa. Aikatavoitetta en ole asettanut, mutta sellainen kunnon puolikkaan tulos minulta puuttuu, Vattulainen sanoi.

Yleisurheilutuloksia/kv.

Armagh, P-Irlanti:

Kv. tiejuoksu:

Miehet, 5 km: 1) Topi Raitanen Suomi 13.43, 2) Adam Craig Britannia 13.45, 3) Sam Stabler Britannia 13.45,…18) Arttu Vattulainen Suomi 14.12, …47) Ossi Kekki Suomi 14.30.

tulokset