Raitanen juoksee Timanttiliigan Monacon kilpailussa – Mäkelä ei ottanut tarjousta vastaan

Topi Raitanen juoksee 3000 metrin esteet Timanttiliigan Monacon kilpailussa. Ruhtinaskunnan kilpailu järjestetään 14. elokuuta. Myös kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelälle oli tarjolla paikka Monacon kilpailuun, mutta harkinnan jälkeen hän päätti, ettei ota tarjousta vastaan.

– Pääsy Timanttiliigan kilpailuun on yksi tämän kauden tavoitteistani. Nyt pääsen juoksemaan samalla viikolla kaksi huippukilpailua, Raitanen sanoo.

Raitanen juoksee kovatasoisen 3000 metrin estejuoksun 11. elokuuta Paavo Nurmi Gamesissa ennen Monacon kilpailua, jonka starttilistoja ei ole vielä julkaistu.

– Sen tiedän, että EM-mitalisti ja Espanjan ennätysmies Fernando Carro on Monacossa mukana ja varmasti muitakin huippunimiä. Hienoa, että pääsen juoksemaan kaksi tuollaista kilpailua nyt, kun olen hyvässä kunnossa, Raitanen sanoo.

Raitanen juoksi viikonvaihteessa Kuortaneella 1500 metrin ennätyksensä 3.38,88 ja hakee elokuun kilpailuista parannusta viime vuonna juostuun 3000 metrin estejuoksun ennätykseensä 8.21,47.

Monacon kilpailu osuu päällekkäin Turun Kalevan kisojen kanssa, mutta Raitanen haluaa juosta myös Suomen mestaruudesta. Miesten estejuoksun finaali on Turussa sunnuntaina 16. elokuuta.

– Haluan ehdottomasti kilpailla Kalevan kisoissa. Kuinka se onnistuu, sitä selvitellään, Raitanen sanoo.

Mäkelä: Raskain mielin jouduin kieltäytymään

Kristiina Mäkelä kertoo kieltäytyneensä Monacon Timanttiliigan kilpailusta ”raskain mielin”.

– Se olisi ollut elämäni ensimmäinen paikka Timanttiliigassa, mutta kilpailu on mahdollisimman huonoon aikaan minun kannaltani. Pyöriteltiin asiaa valmentajan ja managerin kanssa ja todettiin, että se ei nyt vaan onnistu tähän väliin, Mäkelä sanoi.

Mäkelä kilpailee keskiviikkona Espoon GP-kilpailuissa ja sen jälkeen Paavo Nurmi Gamesissa ja Turun Kalevan kisoissa.