Raitanen ja Richardsson voittoon Pajulahden lumisessa katsastuksessa

Raitanen ja Richardsson voittoon Pajulahden lumisessa katsastuksessa

Topi Raitanen ja Camilla Richardsson eivät olleet yllätettävissä Liikuntakeskus Pajulahden maastojuoksukarnevaaleilla käydyissä PM- ja EM-katsastuksissa. Raitanen voitti lumisella reitillä miesten 10 kilometrin kilpailun 43 sekunnilla ja Richardsson naisten 6,5 kilometriä 23 sekunnin erolla.

Kilpailut juostiin kevyen lumisateen siivittämänä, pehmeällä ja loskaisella reitillä, joka kierteli Pajulahti-hallin ympärillä. Lähtö ja maali olivat hallissa ja sinne reitti toi juoksijat yleisön kannustettavaksi kierrosten välissä myös kilpailun aikana.

– Tavoitteena oli sellainen kiihtyvävauhtinen kilpailu ja sellainen siitä tuli. Tästä on hyvä jatkaa keskiviikkona vuoristoleirille, Raitanen sanoi.

Raitanen kiristi vauhtia viiden kilometrin jälkeen ja johti kilpailua maaliin asti. Hän taittoi mäkisen reitin ajassa 32.48. Toiseksi juossut Sjundeå IF:n Eero Saleva ehti maaliin ajassa 33.30.

– Viiden kilometrin jälkeen kiristin minäkin ja pysyin siinä vähän Topin takana, Saleva kertaili omaa juoksuaan.

Nivalan Urheilijoiden Miika Tenhunen oli kolmas 1.08 Raitaselle jääneenä.

Richardsson: Ei tarvinnut puristaa

Naisten kilpailussa Vasa IS:n Richardsson ja Norjan Pernilla Epland karkasivat vuorovedolla muulta joukolta heti juoksun alussa. Richardsson jätti norjalaisen 500 metriä ennen maalia ja vei voiton ajalla 23.55.

– Lihakset ovat aika väsyneet, mutta hengitys kulki hyvin. Ei tarvinnut puristaa. Rento juoksu. Tarvitsin yhden tällaisen kilpailun ennen PM-maastoja. Sinne lähdetään hakemaan mitalia, Richardsson sanoi.

Eplandille luminen reitti oli yllätys.

– Lumi oli minulle uusi ja raskas juoksualusta. Siellä missä minä asun, ei vielä ole lunta. Hyvä juoksu, mutta viimeisellä kierroksella en pystynyt vastaamaan Camillan vauhtiin, Epland sanoi.

Norjalainen oli tällä kaudella juossut 3000 metrin 9.41,96.

Suomen joukkueet marraskuun 11. päivä Middelfartissa Tanskassa juostaviin PM-maastoihin julkaistaan alkavalla viikolla. EM-maastot kilpaillaan joulukuun 10. päivän Samorissa Slovakiassa.

 


saila_seppa_17-19-v_netti.jpg

Saija Seppä johti 17-19-vuotiaiden kilpailussa alussa ja lopussa

,

Seppä karkasi voittoon

Suolahden Urhon Saija Seppä oli nopein 17-19-vuotiaiden naisten neljän kilometrin kilpailussa. Toiseksi juossut Lahden Ahkeran Salla Laukkanen voitti 17-vuotiaiden sarjan ja hävisi koko juoksun voiton Sepälle kolmella sekunnilla.

Seppä karkasi kärkeen alussa, sitten edettiin neljänneksi sijoittuneen Anni Penttilän ja Laukkasen vetämänä ennen kuin Seppä kiri kärkeen 500 metriä ennen maalia.

– Koville hapoille meni, kun juoksin ensimmäisen kilpailun pitkästä aikaa. Oli aika kauhea juosta, kun jalka lipsui koko ajan, eikä ollut laittaa pidempiä piikkiä juoksukenkiin, Seppä sanoi.

Samaa sanoi Laukkanen.

– Maasto oli niin hankala, että tuntui ettei saanut juostua kunnolla. Varsinkin käännöksissä lipsui aika paljon ja lopussa se alkoi tuntua, Laukkanen sanoi.

Mäkinen kuorrutti voiton kirillä

Tampereen Pyrinnön Julius Mäkinen kuorrutti napakalla kirillä 17- ja 19-vuotiaiden neljän kilometrin voiton. Hän kukisti Lempäälän Kisa Yleisurheilun Leevi Kerosen kuudella sekunnilla ja Joensuun Katajan Mika Kotirannan 13 sekunnilla.

Parhaana 19-vuotiaiden sarjan juoksijana maalin ehti Ik Falkenin Kevin Sandell. Hän oli viides 1.57 Mäkiselle hävinneenä.

– Läksin alussa vähän rauhallisemmin ja kiristin loppua kohden. Oli vielä voimia kiriin, kun tultiin lopuksi halliin ja radalle, Mäkinen tuumi.

– Alusta oli reitillä aika pettävä. Loskaa oli niin paljon, että kengät olivat märät heti ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Mäkisen syksyn suunnitelmissa ovat PM-maastoista ja siellä mitalisija.

– Nyt olen pysynyt terveenä ja harjoittelussa on tullut aika paljon määrää ja sitä kautta lisää kestävyyttä.

19-vuotiaat voittanut Sandell suorittaa parasta aikaa asepalvelusta ja oli hiljattain viikon kuumeessa, joten kroppa ei ollut täysin valmis kovaan kisaan.

– Tuntui, ettei oikein saanut itsestään kunnolla irti, Sandell sanoi.

 

,


kinnala_ville_ja_makinen_julius_pajulahti_19_ja_17.jpg

19-vuotiaiden kakkonen Ville Kinnala ja Julius Mäkinen kärjessä 17- ja 19-vuotiaiden kilpailussa.

,

Pajulahden maastojuoksukarnevaalien tulokset tästä linkistä

 

,

,


loukkalahti_vilho_raitanen_topi_2.jpg

Topi Raitanen juoksi alkumatkan Vilho Loukkalahden takana ja karkasi sitten viiden kilometrin jälkeen voittoon.