Raitanen ja Partanen valittiin Tokion olympiakisojen joukkueeseen

Topi Raitanen ja Veli-Matti ”Aku” Partanen nimettiin Tokion olympiajoukkueeseen torstaina. Suomen joukkueeseen nousi ensimmäisessä valinnassa seitsemän urheilijaa.

Raitanen juoksi kesäkuussa Paavo Nurmen kisoissa 3000 metrin esteissä ennätyksekseen 8.21,47, joka rikkoi olympiakisojen tulosrajan. Raitaselle valinta kisajoukkueeseen oli pitkäaikaisen tavoitteen ja unelman täyttymys. Olympialaisiin Raitanen lähtee ensi kertaa urallaan.

– Valinta kisoihin on hieno saavutus. Se on ollut pienestä pojasta minun unelmani. Se on merkki siitä, että olen tehnyt oikeita asioita ja mennyt urallani eteenpäin, Raitanen sanoo.

– Valmistautuminen on jo hyvässä vauhdissa. Leirivuorokausia tulee vuoristossa noin 90 ennen olympialaisia. Talvella Etelä-Afrikassa, keväällä Yhdysvalloissa ja kesällä Sveitsin Alpeilla. Pyrimme viemään vuosi vuodelta perustasoani eteenpäin ja saamaan sitä kautta saamaan tasaista tuloskehitystä. Tulossa on mielenkiintoinen vuosi.

Partanen rikkoi maaliskuussa Slovakian Dudincessa 50 kilometrin kävelyssä olympiarajan, kun hän käveli 3.46,54. Olympiajoukkueeseen valittiin ensimmäisessä valinnassa  myös pyöräilijä Lotta Henttala, uimari Matti Mattsson, haulikkoampuja Satu Mäkelä-Nummela, purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén ja purjehtija Kaarle Tapper.

Lehtimäki: Joustava valinta urheilijan tukena

Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö noudattaa olympiavalinnoissa joustavan valinnan periaatetta, jonka perusteella urheilijoita valitaan olympiajoukkueeseen sitä mukaa kun vaadittavat kriteerit täyttyvät. Seuraavat valinnat tehdään kevään 2020 aikana. Ilmoittautumisen takaraja on 6.7.2020. Tokion kesäolympialaiset kilpaillaan 24.7.-9.8.2020.

– Valitsimme tässä vaiheessa seitsemän hienoa urheilijaa, jotka kuuluvat kansainväliselle huipputasolle. Heillä kaikilla on onnistuessaan vahva menestyspotentiaali Tokiossa. Tällä aikaisella valinnalla haluamme tukea näiden urheilijoiden mahdollisuutta keskittyä maksimaalisesti omaan tekemiseen ja itsensä kehittämiseen kohti olympialaisia, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki totesi.