Raitanen ja Kuivisto Helsinki City 5 -kilpailussa, Helsingissä juoksun superpäivä

Raitanen ja Kuivisto Helsinki City 5 -kilpailussa

Sportyfeel Helsinki City Run -puolimaraton ja Sportyfeel Helsinki City Marathon ovat lauantaisen (19.5.) Helsinki City Running Dayn sydän. Juoksun superpäivään on ilmoittautunut liki 14 000 juoksijaa.

Sportyfeel Helsinki City Runille on ilmoittautunut reilut 9300 juoksijaa, maratonille on lähdössä reilut 2200 juoksijaa ja jälki-ilmoittautuminen on käynnissä tapahtumaan saakka.

Helsinki City Running Day syntyi, kun kotimaisen juoksun suurtapahtumat Sportyfeel Helsinki City Run -puolimaraton ja Sportyfeel Helsinki City Marathon siirtyivät samalle päivälle. Kokonaisuutta täydennettiin neljän osuuden maratonviestillä ja 5 kilometrin Helsinki City 5 –katujuoksulla. Tapahtumaan kuuluu myös perheen pienimmille suunnattu Minimarathon.

– Kokonaisuus on otettu hyvin vastaan juoksijoiden keskuskuudessa. Erityisen iloinen yllätys on ollut Marathonviestin suosio. Mukaan on tulossa 160 joukkuetta, kertoo Helsinki City Running Day –tapahtumien kilpailunjohtaja Markku Haverinen

Viestissä maratonin taittaa neljän juoksijan joukkue. Osuudet ovat noin 15, 8, 7 ja 12 kilometriä.

Kotimaiset kärkinimet 5 kilometrille

Helsinki City 5 -juoksu tuo tapahtumaan myös joukon kestävyysjuoksun kotimaisia huippunimiä, kuten elokuisiin Berliinin EM-kisoihin tähtäävät estejuoksija Topi Raitasen ja maileri Sara Kuiviston. Kovan luokan kotimaisia juoksijoita on muillakin matkoilla.

– Kaikilla kolmella matkalla on nopea reitti ja parhaille on jaossa palkintorahaa, Haverinen muistuttaa. 

– Jälki-ilmoittautuminen on käynnissä tapahtumaan saakka tai niin pitkään kuin numeroita riittää kaikkiin juoksutapahtumiin.

Faktaa: Helsinki City Running Day 19. toukokuuta

Sportyfeel Helsinki City Run -puolimaratonilla on 5 lähtöryhmää, joista ensimmäinen starttaa klo 11.30. Startti on Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan välittömästä läheisyydestä. Maali on Telia 5 G Areenalla (Töölön jalkapallostadion).

Sportyfeel Helsinki City Marathonin lähtö tapahtuu klo 15.00 Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan välittömästä läheisyydestä. Maali on Telia 5 G Areenalla (Töölön jalkapallostadion).

Marathonviesti on neliosuuksinen ja juostaan maratonin yhteydessä. Osuudet ovat noin 15, 8, 7 ja 12 kilometriä. Vaihtopaikat sijaitsevat noin 15 kilometrin kohdalla Kaivopuiston Merisatamassa, 23 kilometrin kohdalla Karamzininrannassa (Finlandia-talon takana) ja 30 kilometrin kohdalla Munkkiniemen Pikkuniemessä.

Helsinki City 5 on 5 km:n katujuoksu. Juoksu lähtee klo 15.15 Ruoholahden torilta. Maali on Telia 5 G Areenalla (Töölön jalkapallostadion).

Lasten Minimarathon on 1 kilometrin mittainen lasten juoksu, jossa vanhemmat voivat olla mukana. Se alkaa Eläintarhan urheilukentältä. Maali on Telia 5 G Areenalla (Töölön jalkapallostadion). Minimarathonin aamujumppa alkaa klo 8.30 ja juoksun lähdöt klo 9.00 alkaen.

Lisätietoja: tästä linkistä