Pyhtäällä jaossa maantiejuoksun mestaruudet

Maantiejuoksun Suomen mestaruuksista kilpaillaan tänään Pyhtään Huuhtjärvellä.

Sarjat, matkat ja aikataulu
M17 & M19 10 km, lähtö klo 10.30
N17 & N19 10 km, lähtö klo 10.40
Miehet puolimaraton, lähtö klo 12.00
Naiset puolimaraton, lähtö klo 12.10

Osallistujat löytyvät tästä linkistä

Tulospalvelu tästä linkistä

Alisa Vainio vahvin mestarisuosikki

Kisoihin on ilmoittautunut yhteensä 133 juoksijaa. Tasokkain kilpailu nähtäneen naisten puolimaratonilla. Vahvin ennakkosuosikki on Lappeenrannan Urheilu-Miesten Alisa Vainio, joka juoksi talvella uuden maratonin naisten SE-tuloksen 2.27.26 ja puolimaratonilla oman ennätyksensä 1.10.20. Vainio on valittu jo ensi kesän MM-kisojen maratonille.

Vainion lisäksi kärkipaikkoja tavoittelevat Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius, Turun Urheiluliiton Aino Niemi ja Lapin Lukon Johanna Peiponen.

Kisojen juoksijarikkain startti on miesten puolimaraton, jolle on ilmoittautunut 45 juoksijaa. Vahvimpia ennakkosuosikkeja ovat Antti Ihamäki, Alajärven Ankkurit, ja Hannu Granberg, Lahden Ahkera. Granberg juoksi kolme viikkoa sitten Espanjassa ratakympillä ennätyksensä 29.39,54 ja maantiekympin hieman aikaisemmin aikaan 29.43.

Kisajärjestelyistä vastaavat Pyhtään Yritys ja Orimattilan Jymy.

Artikkelikuva: Antti Ihamäelle (edessä) ja Niklas Wihlmanille SM-maantiereitti on tuttu, sillä he juoksivat hopealle ja pronssille kaksi vuotta sitten, kun kisat juostiin myös Pyhtäällä. Miesten mestariksi juoksi silloin Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää, joka on mukana myös tänä vuonna.