Pyhäselän Urheilijoille 3:s voitto putkeen Mega-sarjassa

Pyhäselän Urheilijoille 3:s voitto putkeen Mega-sarjassa

Seuracupin Mega-sarjan voittajan nimi ei ollut kenellekään yllätys Alajärvellä, kun pisteet laskettiin lauantain päätteeksi yhteen.

Pyhäselän Urheilijat Pohjois-Karjalasta otti kolmannen voittonsa peräkkäin ja nyt seuralla on 20 vuoden aikana peräti 10 voittoa. Ainoastaan kaksi kertaa seura on jäänyt heikommalle sijalle kuin kolmas.

– Vuonna 2012 tuli heikoin sijoitus, kuudes. Vuonna 2013 kisailtiin myös Alajärvellä ja silloin sijoitus oli viides. Olemme olleet mukana jokaisena vuonna ja jos laskettaisiin 20 vuoden maratontaulukko, niin olisimme melko varmasti kärjessä, sanoi PyU:n yhteyshenkilö Eero Könönen.

– Noormarkun Nopsa on monta vuotta ollut pahin kilpakumppani. Heillä taisi olla muutama vuosi sitten myös muutaman voiton putki, mutta nyt tosiaan vaaka on kääntynyt meille ja Nopsa oli toisen kerran peräkkäin toinen, Könönen sanoi.

PyU keräsi kaikkiaan 379 pistettä, Nopsa 352,5 ja kolmanneksi sijoittunut Laitilan Jyske 339. Myös Ähtärin Urheilijat pääsi 300 pisteen paremmalle puolelle.

Järjestäjäseuralla Alajärven Ankkureilla oli eniten lajivoittajia, viisi, mutta kokonaissijoitus oli vasta 12:s. Vain kolme seuraa jäi ilman lajivoittoa.

PyU jyräsi erityisesti tasaisuudellaan. Lajivoittoja tuli vain kaksi, Sofia Raatikainen voitti tuloksella 153 korkeushypyn 13-vuotiaiden sarjassa ja Ville Halonen kuulantyönnön 17-vuotiaiden sarjassa tuloksella 16.49.

– Kolmen parhaan joukossa oli ainakin 15 urheilijaa, alisuorittajia ei ollut ketään. Meillä ei ollut täällä paras mahdollinen joukkue, mutta se ei haitannut, Könönen sanoi.

Halonen oli varmasti päivän ylivoimaisin voittaja, eroa toiseksi sijoittuneeseen kertyi yli kolme metriä.

– Meillä oli monta onnistujaa, eihän me muuten olisi voitettu. Lajivoittajien lisäksi nostaisin 15-vuotiaiden seipäässä onnistuneen Siri Lehikoisen, hän kohensi tuloksella 230 ennätystään 20 senttiä, Könönen sanoi.

Mega-sarjassa kilpailivat niiden kuntien seurat, joissa on 5000-10 000 asukasta.

ALAJÄRVI 2.9.2017 Seuracup Mega-sarja

Henkilökohtaisten lajien tulokset:

http://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=41144

Sukkulaviesti ja seurojen pisteet:

http://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset_old.php?ulog=25082