Purola yksi YAG:n pikamatkojen supernimistä

Purola yksi YAG:n pikamatkojen supernimistä

Haluatko nähdä yleisurheilun kotimaiset tulevaisuuden huippunimet? Se onnistuu Youth Athletics Games -kilpalussa Espoon Leppävaarassa kesäkuun toisessa viikonvaihteessa.

Yksi noista urheilijoista on kovaa kyytiä hallikaudella pyyhältänyt pikajuoksijalupaus Samuel Purola. Hän pinkoi talvella 60 metriä komeasti 6,87 ja kiiti 17-vuotiaiden sarjan Suomen mestaruuteen sekä 100 että 300 metrillä. YAG on Purolalle yksi kauden tärkeimmistä kisoista.

– Juoksen silloin kesän melkein ensimmäiset kilpailuni ja heti isot sellaiset. Sinne on hyvä panostaa ja saada heti onnistuminen alle, Purola sanoo.

Kun kaikki ikäluokat kilpailevat yhdellä, Leppävaaran kentällä, se tuo lehtereille enemmän yleisöä. Näin kilpailuihin osallistuvat saavat nauttia hienosta tunnelmasta.

– On se vaan aina mukavampi juosta täysille kuin tyhjille katsomoille, miettii Purola.

Youth Athletics Gamesista Purolalla on hyviä muistoja viime vuodelta. Hän juoksi silloin 15-vuotiaiden poikien sadalla metrillä voittoon. Alkuerissä hän pyyhälsi sadasosan alle 11 sekunnin rajan, mutta ennätyskelpoinen tulos ei ollut 3,5 metriä sekunnissa puhaltaneen myötätuulen takia.

Nuoren urheilijan mukaan YAG oli hänelle unohtumaton kokemus.

– Vaikka myötäistä olikin liikaa, se oli kuitenkin ajallisesti kova parannus. Ennen sitä olin juossut 11,20-30-alkuisia aikoja, Purola muistelee.

Ohjelmassa 100 ja 300 metriä

Tänä vuonna Purolan ohjelmaan YAG:ssa kuuluu satasen lisäksi myös 300 metriä. Mikäli olosuhteet ovat suosiolliset, Leppävaaran urheilupuiston yleisö saattaa nähdä pikajuoksijalta kovia aikoja. Hänen satasen ennätyksensä on viime kesän lopussa ennätyskelpoisessa tuulessa juostu 10,99.

– Ensimmäisissä kilpailuissa en ole vielä huippukunnossa. Aina on tavoitteena, että tulokset paranisivat loppukesää kohti, mutta jos Espoossa ei satu vastatuulta, niin pitäisi päästä sinne 10,70:n hujakoille.

Joel Sippola