Purola tykitti EM-finaaliin välierävoitolla napakassa vastatuulessa

Samuel Purola voitti napakassa vastatuulessa juostun 200 metrin välierän ja eteni tänä iltana juostavaan finaaliin alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Tallinnassa. Purolan aika 2,6 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen oli 21,27.

– Oli pakko pistellä kovaa välierässä, että saa hyvän radan finaaliin, Purola sanoi.

Reipas vastatuuli tuntui, mutta Purola ei antanut sen häiritä.

– Se oli kuin olisi seinää vastaan puskenut, mutta jalat olivat tänään hyvässä iskussa, Purola kertoi.

– Heti verryttelyssä tuntui, että kulkee. Taktiikkana oli lähteä täysillä heti paukusta, että pääsee kolmen joukkoon.

Välierien kuusi nopeinta aikaa syntyivät ensimmäisessä erässä, joka juostiin nollatuuleen. Sen voitti Sveitsin William Reais kauden parhaalla ajallaan 20,57. Hollannin Onyema Adigida oli toiseksi nopein maansa alle 23-vuotiaiden ennätyksellä 20,62.

Purolan taakse vastatuulierässä jäivät puolustava vuoden 2019 Euroopan mestari Britannian Shemar Boldizsar sekä tämän vuoden EM-tilaston kärkikaksikko Tšekin Tomáš Němejc ja Espanjan Pol Retamal. He kaikki jäivät ennätyksistään keskimäärin 0,8 sekuntia.

”Vedän niin kovaa kuin ikinä lähtee”

Purolan ennätys on Jyväskylässä kesäkuun alussa juostu 20,79. Tavoite finaalissa on selkeä.

– Vedän niin kovaa kuin ikinä lähtee. Katsotaan sen jälkeen, mikä on tilanne. Kaikkeni aion antaa, Purola sanoo.

Emilia Kangas ei saanut tulosta kuulantyönnön karsinnassa. Hän jäi tänä vuonna ilman tulosta jo viidennen kerran. Kankaan kolmas työntö kantoi yli 15 metrin, mutta hän horjahti ulos ringistä.

Finaaliin vaadittiin 15,16. Karsinnan parhaan tuloksen 17,63 työnsi Ruotsin Axelina Johansson.

TALLINNA (EST) 10.7.2021 XIII Alle 23-v. EM-kilpailut, 3. päivän aamukilpailut

Miehet,

200 m, välierät (erien 3 parasta ja 2 aikavertailusta finaaliin): 1) William Reais Sveitsi 20,57, 2) Onyema Adigida Hollanti 20,62, 3) Jesús Gómez Espanja 20,76 … 7) Samuel Purola Suomi 21,27 (2. erän voittaja, -2,6 m/s), 8) Shemar Boldizsar Britannia 21,28 (M22 EM-1 2019). – (6 nopeinta aikaa juostiin 1. erässä tyyneen. Purola voitti 2. vastatuulierän.)

3-loikka, karsinta (karsintaraja 16,30): 1) Andrea Dallavalle Italia 16,47, 2) Anaël-Thomas Gogois Ranska 16,47, 3) Enzo Hodebar Ranska 16,46.

Naiset,

200 m, välierät (erien 2 parasta ja 2 aikavertailusta finaaliin): 1) Sophia Junk Saksa 22,92 (-1,3 m/s), 2) Gémima Joseph Ranska 23,04.

Pituus, karsinta (karsintaraja 645): 1) Maëlly Dalmat Ranska 649.

Kuula, karsinta (karsintaraja 16,50): 1) Axelina Johansson Ruotsi 17,63 … 4) Jorinde van Klinken Hollanti 16,66 (kiekonheiton voittaja), Emilia Kangas Suomi ilman tulosta.