Purola rikkoi EM-rajan ja kiiti huippuvauhtia Oulussa: ”Aika putoaa tuosta, kun paikat aukeavat kunnolla”-VIDEO

Oulun Pyrinnön sprintteri Samuel Purolan hallikilpailukausi alkoi vakuuttavasti. Purola voitti Oulussa 60 metriä mainiolla ajalla 6,69. Se alittaa kirkkaasti maaliskuisten EM-kilpailujen tulosrajan ja jää vain kaksi sekunnin sadasosaa Purolan ennätyksestä.

Purola juoksi Oulu-hallissa 60 metriä kaksi kertaa. Hän oli alkuerän nopein ajalla 6,70. Se oli häneltä uran nopein hallikauden avaus.

– Jopa ennätystä odotin. Tiesin, että lähtö on kunnossa ja nopeustesteissä olen ollut ihan reilusti ennätyskunnossa. Lentävän 30 metrin testissä ennätys on parantunut sekunnin kymmenyksen. Nyt tosin kilpailussa en päässyt ihan tuohon testin vauhtiin, Purola kertoi finaalin jälkeen.

– Seuraavaan kilpailuun lähtö on pyrittävä pitämään vähintään samana, mutta juoksun loppuun on saatava rentoutta. Nyt siinä oli vähän häseltämistä, joka menee kauden ensimmäisen kilpailun jännityksen piikkiin. Vaikkei tuo juoksun loppu nytkään mikään huono ollut.

EM-kilpailut talven ykköstavoitteena

Samoin juoksun näki valmentaja Mika Purola.

– Finaali oli parempi, kun Samuel malttoi juosta rennommin. Ensimmäinen startti oli sellainen perinteinen kauden avaus, tehoa oli, mutta tekniikka jäi puolinaiseksi, Mika Purola sanoi.

Purolan hallikauden päätavoite on onnistua maaliskuussa Torunin EM-kilpailuissa, Puolassa. Syksyn ja talven harjoittelun pohjalta odotukset hallikauteen ovat korkealla.

– Harjoittelu on nyt ollut enemmän voimapainotteista. On haettu terävyyttä eikä ole tehty niin paljon pitkiä vetoja, kuin aiemmin. Olen ollut tosi hyvässä kunnossa syksystä lähtien ja tehnyt laadukkaita harjoituksia. Kaikki on mennyt eteenpäin, Purola sanoo.

Purola kilpailee seuraavan kerran näillä näkymin viikon kuluttua.

– Aika putoaa tuosta, kun paikat kilpailukauden mittaan aukeavat kunnolla. Lähtö on jo nyt parasta, mitä se on ollut, Purola sanoo.

Toiseksi nopein Oulun 60 metrin kilpailussa oli Purolan seurakaveri Eetu Rantala. Hän kiihdytti finaalissa ajan 6,86. Kolmanneksi nopeimman ajan teki Oulun Pyrinnön Niko Kangasoja, 17, joka juoksi alkuerästartissa ennätyksensä 7,07.

Maajoukkuesprintteri Marja Tennivaaran tytär Elisabet Salmela Veitsiluodon Kisa-Veikoista voitti sekä naisten 60 että 200 metriä tuloksin 7,69 ja 24,91.

Kuivasjärven Auran vasta 15-vuotias Essi Niskala voitti naisten 400 metriä ajalla 57,90 ja hänen 17-vuotias seuratoverinsa Ronja Koskela 800 metriä alkukauden kotimaisella kärkiajalla 2.13,18.

OULU 31.1.2021 Hallisprintit

(Pitkä 304,1 m hallirata.)

Miehet,

60 m: 1) Samuel Purola OP 6,69 (kkk & EM-raja, alkuerissä 6,70), 2) Eetu Rantala OP 6,86 (ae. 6,90), 3) Niko Kangasoja 18 OP 7,10 (ae. 7,07).

200 m: 1) Kangasoja 22,46.

400 m: 1) Joni Heikkinen OP 51,86 (moniottelija).

Naiset,

60 m: 1) Elisabet Salmela VeitsilKV 7,69 (ae. 7,73), 2) Sonja Stång KuivasjAu 7,73, 3) Jandeh Jallow OP 7,82 (ae. 7,81), 4) Taru Väisänen OP 7,94 (ae. 7,87) … Martta Koskela 16 OP ei osallistunut finaaliin (ae. 7,99).

200 m: 1) Salmela 24,91, 2) Laura Loponen 17 OP 25,64, 3) Minja Kurtti 16 OP 25,92 (B-erän voittaja).

400 m: 1) Essi Niskala 16 KuivasjAu 57,90, 2) Alisa Niemi 16 OP 59,80.

800 m: 1) Ronja Koskela 18 KuivasjAu 2.13,18 (kkk), 2) Erika Utriainen 35 VeitsilKV 2.13,54.