Purola rikkoi 19-vuotiaiden SE:llä EM-hallirajan: "Juoksun loppu tuli lujaa", Kuivisto kolmas Tukholman 800 metrillä

Purola rikkoi 19-vuotiaiden SE:llä EM-hallirajan: "Juoksun loppu tuli lujaa"

Samuel Purola juoksi toiseksi Tukholman kansainvälisen kilpailun 60 metrillä 19-vuotiaiden halli-SE -ajalla 6,67. Se alittaa kirkkaasti maaliskuisten Glasgow´n EM-hallien tulosrajan.

Ennätysajallaan Purola nousee miesten kaikkien aikojen kotimaan hallitilastossa viidenneksi. Aiempi 19-vuotiaiden halli-SE 6,71 oli Juha Olavan nimissä vuodelta 1989.

– Ensimmäiset 10 metriä olivat tahmeita. En meinannut oikein päästä vauhtiin, mutta kun vauhtiin pääsin, juoksun loppu tuli lujaa, Purola kertaili finaalia, jonka voitti britti Confidence Lawson ajalla 6,64.

Alkuerässä Purola kiihdytti vaisulla startilla ajan 6,75, joka sivusi hänen aiempaa ennätystään.

– Alkuerässä oli lähdössä häsläystä, vasta kolmannella päästiin matkaan. Ensin oli huojuntaa ja meidät komennettiin ylös. Toisella kerralla joku minun vieressä heilahti ja lähtö uusittiin. Kolmannella yrityksellä päästiin liikkeelle, mutta itse vähän nukahdin telineisiin, Purola muisteli.

Oman alkuerän kolmas sija toi Purolalle suoran finaalipaikan. Alkuerän ja finaalin välisen ajan hän käytti starttireaktion viilaamiseen.

– Siinä oli muita juoksuja. Käytin niiden lähetystä reaktion treenailuun. Finaalissa startti meni jo kohtuullisesti, Purola muisteli.

Kilpailun voittoajallaan Purola nousee talven 19-vuotiaiden Euroopan tilaston kärkeen. 

– Hallikauteen olen tyytyväinen, vaikka aika ei tuosta enää paranisi. Lähinnä aikaa voi parantaa lähdöstä, ja ehkä juoksun loppukin voisi vielä kehittyä, kun kunto tästä paranee, Purola tuumi.

Purola kilpailee seuraavaksi sunnuntaina pohjoismaisessa hallimaaottelussa Oslossa.

Kuivisto: Höntyilin liikaa

Sara Kuivisto juoksi Tukholmassa 800 metrillä kolmanneksi kauden kotimaisella kärkiajalla 2.06,19. Naisten vauhdikkaan 800 metrin juoksun voitti toissa vuoden 22-vuotiaiden Euroopan mestari, Belgian Renée Eykens halliennätyksellään 2.03,76. Toiseksi sijoittui Latvian Liga Velvere ajalla 2.03,80.

Kuivistoa oma juoksu ei tyydyttänyt. Toiveissa oli rikkoa maaliskuisten EM-hallien tulosraja 2.05,00, mutta se ei vielä onnistunut.

– Mentiin tosi kovaa, mutta mokasin itse, kun höntyilin liikaa. 400 metriä mentiin 59 sekuntiin ja minä aloin vähän ennen 400 metrin täyttymistä höntyillä, kun olisi pitänyt malttaa, mutta nyt ei ollut järkeä päässä, Kuivisto harmitteli.

– Juoksu tuntui tosi hyvälle, mutta ei tähän voi olla tyytyväinen, kun ei saanut sitä mitä tuli hakemaan.

Kuiviston kausi jatkuu sunnuntaina Oslossa pohjoismaisessa maaottelussa, jossa hän urakoi 800 ja 1500 metriä. Tukholman 800 metrin startti oli Kuivistolle talven ensimmäinen.

Yleisurheilutuloksia/kv.

Tukholma:

Kv. kilpailu:

Naiset, 800 m: 1) Renee Eykens Belgia 2.03,76, 2) Liga Velvere Latvia 2.03,80, 3) Sara Kuivisto Suomi 2.06,19 (kkk).

Miehet, 60 m: 1) Confidence Lawson Britannia 6,64, 2) Samuel Purola Suomi 6,67 (19-v. halli-SE, kkk, alittaa EM-hallirajan).

Alkuerät: Erä 1: 1) Lawson 6,66,…3) Purola Suomi 6,75.

tuloksia