Purola mestariksi haasteistaan huolimatta, Hämäläinen palasi vahvasti

Purola  mestariksi haasteistaan huolimatta

Oulun Pyrinnön Samuel Purola pinkoi vaivattomasti 200 metrin mestariksi ajalla 21,26 SM-halleissa Helsingissä. Alkuerässä Purola juoksi niin ikään helppoon voittoon ajalla 21,21.

– Ihan hyvä juoksu, mutta alkuerä painoi jaloissa, kun siinä välissä oli sen verran vähän aikaa. Alkuerä meni helposti. Yritin tarkoituksella juosta sen niin, että pystyisin pari kymppää parantamaan finaalissa. Finaali ei ollut mikään täydellinen juoksu. Lähtökaarteessa oli ongelmia, löi vähän tyhjää heti siinä alussa. Lopussa vähän kanttasin ja alkoi hapottaa, Purola kertasi.

Hän jatkaa hallikauttaan nuorten SM-kilpailuissa ensi viikonloppuna Kuortaneella, jossa hän juoksee vain 60 metriä.

– Sellainen tunne on, että ennätys voisi vielä mennä. Hallikaudesta on jäänyt hyvä maku, ennätykset tulleet molemmilla matkoilla. Se oli hallikauden ainoa tavoite, ennätyksiään myös kesällä kohentelemaan lähtevä oululainen sanoo.

Naisten 200 metrillä mestariksi juoksi Anna Hämäläinen, joka oli viime kauden sivussa. Nyt hän juoksi mestaruuden ajalla 24,30.

– Olin ihan hyvässä kunnossa viime vuonnakin, mutta sitten tuli terveydellisiä ongelmia ja muita asioita. Paino tippui 10 kiloa, eikä kroppa enää toiminut, siksi kausi jäi väliin. Olen vähän vielä jäljessä harjoittelusta mitä halusin, siihen nähden varsinkin hyvät juoksut. Tavoitteena oli juosta alle 24 sekuntia, mutta en vielä jaksa kunnolla kahta juoksua, Hämäläinen sanoi.

Hän muutti Helsingistä takaisin Pohjanmaalle, ja kulkee nyt Vaasan ja Kuortaneen väliä tiiviisti, sillä Kuortaneella asuu hänen valmentajaäitinsä Olga Hämäläinen.

– Kesällä juoksen 200 metriä, jonka lisäksi 400 tulee myös ohjelmaan, EM-kisat tavoitteekseen asettanut Hämäläinen sanoi.

Anniina Kortetmaa oli tyytyväinen, kun sai hallikaudellaan viisi starttia viikonlopun aikana.

– Pikkuisen oli ongelmia lopussa, kun tuli kaarteesta alas. Muuten ihan ookoo juoksu, Kortetmaa sanoi.

Sara Francis juoksi alkuerässään ennätyksensä 24,39. 

– Se oli paljon helpompi ja rennompi, Francis arvioi päiväänsä.

Koko päivän raportti


7d2_1515.jpg