Purola kiiti neljänneksi kauden avauksessa Grosseton 200 metrillä – Selkävaiva esti Illukalta täysitehoisen juoksun

Pikajuoksija Samuel Purola avasi kilpailukautensa 200 metrin A-erän neljännellä sijalla Grossetossa, Italiassa. Purolan aika oli 20,95.

Riku Illukka jäi selkävaivan hidastamana 100 metrillä kahdeksanneksi ajalla 10,80. Kenian Ferninand Omanyala voitti molempien juoksujen A-finaalit ajoin 20,50 ja 10,11.

Purola ei ollut tyytyväinen aikaansa, johon vaikutti finaalin alun myöhästyminen parillakymmenellä minuutilla.

– Pettymys tuo oli, parempaa tulin hakemaan, Purola tuumi ajastaan.

– Olin vähän aikaisessa verryttelyn kanssa. Kun finaali myöhästyi, siinä meni aikaa ’Calling roomissa’ istuskellessa ja juoksu tuli kylmillä jaloilla. Kaarre meni ok ja olin sen jälkeen kärkipaikoilla, mutta suoralla lihakset alkoivat kangistua, kun ei ollut lämmöt päällä.

Purola odottaa Lahden kilpailusta parempaa

Purolalla on takanaan hyvin onnistunut keväinen harjoitusjakso. Hän avasi vuosi sitten kesän 200 metrin kilpailunsa Jyväskylässä ennätyksellään 20,79. Purola arvelee, että nyt on edellytykset parempaan, kun kilpailukausi jatkuu 200 metrin startilla Lahdessa Motonet GP:ssä keskiviikkona 25. toukokuuta.

– Kevät on mennyt loistavasti. Tekemisen taso harjoituksissa on ollut selvästi viime kevättä parempi. Se antaisi odottaa myös parempia tuloksia, Purola sanoi.

– Lahteen on keskiviikoksi luvattu 18 lämpöastetta, mikä on oikein hyvä keli juosta.

Illukka: ”Nyt pitää miettiä mitä tekee alkukauden kilpailujen kanssa”

Riku Illukan kauden avaus Grossetossa jäi vaisuksi, mutta syy on tiedossa. Vauhti putosi selkävaivojen takia, joiden kanssa Illukka on paininut pitkään.

– Nyt pitää miettiä, mitä tekee alkukauden kilpailujen kanssa. Selkävaiva estää täysillä juoksemisen, Illukka harmitteli.

Viime kesänä Illukka, 23, juoksi alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuen 100 metrin alkuerissä ennätyksensä 10,26, muttei silloin kyennyt juoksemaan finaalia alaselkävaivojen kiusaamana.

Illukka palasi kilparadoille kuluneen talven hallikaudella ja kevään harjoittelu sujui hyvin. Mutta ongelma palasi puolivälissä Teneriffan leiriä, mistä Illukka saapui Grosseton kilpailuun.

– Leirillä juoksu tuntui hyvältä, kunnes yhden viestireenin jälkeen tuli selkään tuntemuksia. Kevensin harjoittelua ja kivut lähtivät pois. Nyt ennen kisaa pystyin harjoituksissa ottamaan jo muutaman kovemman vedon. Mutta kilpailussa, kun piti vetää täysillä, en siihen pystynyt. Juoksu meni varmisteluksi.

GROSSETO (ITA) 22.5.2022 Kv. kilpailut

Miehet,

100 m (0,2 m/s): 1) Ferninand Omanyala Kenia 10,11 … 8) Riku Illukka Suomi 10,80 (kkk)

200 m (-0.3 m/s): A-erä: 1) Ferninand Omanyala Kenia 20,50 … 4) Samuel Purola Suomi 20,95 (kkk)

https://www.fidal.it/risultati/2022/COD9966/Risultati/IndexRisultatiPerGara.html