Purola kiiti finaaliin vaikka lähtö tökki, Keränen ei antanut kyynärpäävaivan kiusata

Purola kiiti finaaliin vaikka lähtö tökki

Samuel Purola pinkoi 100 metrin loppukilpailuun 19-vuotiaiden EM-kisoissa Italian Grossetossa. Purola oli välierässään toinen ajalla 10,55. Hän jäi selvästi lähdössä, mutta tuli kuin lentäen viimeiset 50 metriä. Vastatuulta juoksussa oli 0,8 metriä sekunnissa.

 – Finaalipaikka lämmittää, vaikka lähtö menikin jotenkin pipariksi. Mutta tosi hyvin kulkivat nuo viimeiset 50 metriä, Purola sanoo.

Purolan mukaan Italian lämpö tuntuu kropassa.

– Maksimijuoksu kulkee paljon paremmin kuin Suomessa, sprintteri tuumi.

Purolan erän voitti 10,54 juossut britti Oliver Bromby. Kaikki erät huomioiden Purolan aika oli välierien kolmanneksi nopein vaisusta lähdöstä huolimatta. Purolaa ja Brombyä nopeammin juoksi Italian Filippo Tortu, joka voitti eränsä ajalla 10,39.

Alkuerissä Purola juoksi 10,58. Perjantaiseen loppukilpailuun hän lähtee yhtenä mitalisuosikeista, mutta ilman stressiä.

– Pyrin tekemään oman hyvän suorituksen. Yritän parantaa omaa tekemistä ja koetan uutta ennätystä.

Santeri Kuusiniemi juoksi toisessa välierässä viidenneksi ajalla 10,65. Välieriin vauhti ei aivan riittänyt. Kuusiniemi oli ensimmäinen aikavertailussa jatkosta pudonnut. Finaaliin vaadittiin 10,61.

– Olen tyytyväinen juoksuun. Reaktio oli hyvä ja juoksu pysyi terävänä loppuun asti, Kuusiniemi totesi.

Francis: Ihan ok vastatuuleen

Naisten 100 metrin välierissä Sara Francis oli eränsä neljäs ajalla 11,92, joka ei riittänyt jatkoon. Kisa juostiin 2,2 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen. Francis sivusi alkuerissä ennätystään 11,84. 

Loppukilpailuun vaadittiin välierin aikavertailusta 11,79. Naisten välierien nopein oli saksalainen Keshia Kwadwo ajalla 11,49.

– Ihan ok juoksu vastatuuleen. Vähän kuitenkin harmittaa, Francis sanoi.

Keränen heitti kolmannellaan finaaliin

Toni Keränen eteni keihäänheiton karsinnasta loppukilpailuun heitettyään kolmannellaan 69,04. Se riitti karsinnassa 10. sijaan. 

– Kyynärpää oli kipeä. Se sotki tekniikka sivuvastaisen tuulen lisäksi. Tehoja löytyi kuitenkin mukavasti viimeisen heittoon, Keränen sanoi.

Keihäänheiton karsinnan voitti Puolan Cyprian Mrzyglod, joka heitti ennätyksensä 77,56. Slovakian Jakub Kubinec oli toinen tuloksella 7328.

Hakanen loikki finaaliin ennätyksellään

Naisten kolmiloikan karsinnassa Saara Hakanen kimmahteli ennätyksensä 12,93. Se riitti karsinnassa neljänteen sijaan ja loppukilpailupaikkaan. Hakasen aiempi, viime vuonna tehty ennätys koheni nyt kahdella sentillä.

Hakanen loikki parhaansa viimeisellään. Kaksi edellistä hyppyä kantoivat 12,52 ja 12,56. Parhaassa hypyssä oli myötätuulta 1,3 metriä sekunnissa.

– Kroppa tuntui hyvältä. Viimeinen hyppy oli ensimmäinen onnistunut tällä kaudella, Hakanen tuumi.

Karsinnan voitti Valko-Venäjän Violetta Skvartsova, joka loikki 13,33.