Purola kiihdytti Euroopan ykköseksi, mörssärit ennätyksiin

Purola kiihdytti Euroopan ykköseksi

Oulun Pyrinnön Samuel Purola hurmasi Jyväskylän SM-hallien yleisön kahdella huikealla 200 metrin vedollaan. 

Purola yllätti itsensä pinkomalla 200 metrillä alkuerissä 21,39 ja finaalissa mestariksi ajalla 21,29. Tulokset veivät hänet 17-vuotiaissa Euroopan tilaston kärkeen ja maailmantilastossa neljänneksi.

Kumpikin aika alitti Purolan nimissä olleen 17- ja 19-vuotiaiden halli-SE:n 21,64. Sen oululaislahjakkuus juoksi aiemmin tänä vuonna.

– En olisi uskonut, että pystyn juoksemaan noin kovaa. Se oli yllätys. Ajattelin, että olen tyytyväinen, jos pystyn alittamaan 21,60, Purola tuumi.

– Varsinkin jälkimmäinen juoksu onnistui teknisesti hyvin. Täällä on jyrkät kaarteet, mutta askel ei pettänyt niissä missään vaiheessa.

Purolan finaalijuoksua siivitti mainion hallivireen tälle talvelle löytänyt Esbo IF:n Roope Saarinen, joka oli toinen ajalla 21,37. Pudasjärven Urheilijoiden Eetu Ranta oli kolmas (21,58).

Naisten 200 metriä pysyi läpi talven mainiosti juosseen HIK:n Jonna Berghemin komennossa ajalla 24,26. HIFK:n Nea Mattila oli toinen halliennätyksellään 24,35 ja JKU:n Minna Laukka kolmas niin ikään halliennätyksellään 24,69.

Kangas EM-halleihin, Kymäläisellä ennätysisku

Kankaanpään Seudun Leiskun Arttu Kangas työnsi kauden kotimaisen kärkituloksen 20,18. Se toi hänelle jo uran neljännen kuulantyönnön hallimestaruuden ja paikan EM-hallien joukkueessa. Se on myös Kankaan halliennätys.

– Se oli aika nappityöntö. Se tuntui todella hyvältä ja oli varmaan aika lähellä tämän hetken potentiaalia, Kangas tunnusti.

Kankaan sarjassa oli kolme mitattua työntöä, joista toiseksi pisin kantoi 19,45.

Laihian Lujan Timo Kööpikkä oli toinen halliennätyksellään 18,87. Ennätys koheni sentillä. Lielahden Kipinän 17-vuotias Arttu Korkeasalo oli kolmas hyvällä tuloksella 17,38.

Naisten kuularingissä Oriveden Ponnistuksen Kaisa Kymäläinen päätti hallikauden kauden kotimaiseen kärkitulokseen 15,61. Sillä oma halliennätys koheni reilut puoli metriä. Sarjassa oli kolme yli 15 metrin tulosta.

– Loistava sarja joka päättyi tuollaiseen unelmatyöntöön. Tähän oli hyvä lopettaa hallikausi, Kymäläinen tuumi.

Yli 15 metriä työnsi myös Joensuun Katajan Katri Hirvonen, joka oli toinen 15,18 kantaneella työnnöllä.

Kultainen Juoksija jäi JKU:lle

Jyväskylän SM-halleissa kisayleisöä hellittiin Linda Sandblomin naisten korkeushypyn halli-SE:llä ja HIFK:n naisten 4 x 200 metrin halli-SE:llä. EM-hallien tulosrajan kisoissa rikkoivat uusina niminä aituri Reetta Hurske, kuulantyöntäjä Arttu Kangas ja Sandblom.

SM-hallien parhaalle seuralle jaettava Kultainen juoksija -palkinto meni Jyväskylän Kenttäurheilijoille. Seura on pitänyt sitä halussaan vuodesta 2013. Nyt JKU vei sen pistein 46,5.

IK Falken oli toinen 42,5 pisteellä ja Lappeenrannan Urheilu-Miehet kolmas (33). HIFK oli neljäs (28), Esbo IF viides (26) ja Espoon Tapiot kuudes (23).


unspecified-11.jpeg

unspecified-10.jpeg

Kultainen Juoksija -patsas pysyy JKU:lla. Se oli jälleen SM-hallien paras seura.