Purola kiihdytti 200 metrillä EM-neloseksi: ”Pikkuisen olisi pitänyt puristaa kaarteessa kovempaa”

Samuel Purola kiiti raskaan kahden juoksun hellepäivän päätteeksi 200 metrillä neljänneksi alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Tallinnassa.

Välierissä Purola puski rajuun vastatuuleen erävoittoon ajalla 21,27 ja sai tavoittelemansa hyvän radan finaalin. Liki tuulettomassa illassa juostussa finaalissa Purolan aika oli 20,81. Eroa mitaliin jäi vaivaiset viisi sekunnin sadasosaa.

– Lähtö oli vähän pehmeä ja kaarteesta ulostulo. Siinä ne erot syntyvät. Olisi pitänyt vain puristaa kaarteessa pikkuisen kovemmin, Purola kertaili.

Juoksun voitti Sveitsin William Reais tämän ikäluokan Euroopan kärkiajalla 20,47. Espanjan Jesús Gómez ja Pol Retamal olivat toinen ja kolmas ajoin 20,60 ja 20,76.

Purola kamppaili loppusuoralla ohi viereisiä ratoja juosseista Hollannin Onyema Adigidasta ja Britannian Shemar Boldizsarista, mutta aivan viime metreillä espanjalaiskaksikko uloimmilta 7. ja 8. radalta olivat nopeampia.

– Missään nimessä en ole pettynyt, vaikka mitali olisi ollut otettavissa. Tästä vaan kautta eteenpäin. Kunto on nousussa, Purola sanoi.

Purola teki välierän ja finaalin välillä kaiken mitä oli tehtävissä palautuakseen, mutta välierä painoi vielä jaloissa.

– Kaikkiaan tänään oli ihan hyvä kulku. Välierässä sai juoksusta hyvin irti, mutta finaalista tuli vähän väsyneellä jalalla juostu. Ei ollut enää herkimmillään.

Purolan urakka jatkuu EM-kilpailuissa pikaviestin ankkurina. Hänen lisäkseen joukkueessa juoksevat kaksoisveli Eeli Purola, Santeri Örn ja Konsta Alatupa.

– Kiva juosta Eelin kanssa. Hänelle on hieno kokemus näyttää, että pystyy juoksemaan näissä isoissa kisoissa.