Purola jatkoon aikavertailusta, Lehikoinen povaa raskasta EM-finaalia,

Purola jatkoon aikavertailusta

Tuore 100 metrin EM-hopeamitalisti Samuel Purola joutui odottamaan aikavertailua ennen kuin paikka 19-vuotiaiden EM-kisojen 200 metrin loppukilpailussa Grossetossa varmistui. Purola juoksi erässään kolmanneksi ajalla 21,21 ja meni jatkoon aikavertailuista.

Purolan erä juostiin 1,5 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen. Purolan edellä maaliin ehtivät Espanjan Daniel Ambros ajalla 21,06 ja britti Jona Efloko ajalla 21,20.

Välierien nopein oli britti Toby Harries ennätyksellään 20,89. Toiseksi nopein oli Purolan erän voittanut Ambros.

Naisten 200 metrin välierissä Aino Pulkkinen oli omassa erässään seitsemäs ajalla 24,25, joka ei riittänyt finaaliin. Perjantaina hän varmisti välieräpaikan ajalla 24,36.

– Paremmin meni kuin alkuerässä. Olen ihan tyytyväinen, Pulkkinen sanoi.

Naisten välierien nopein oli britti Maya Bruney ennätyksellään 23,07. Finaaliin vaadittiin 23,89.

Lehikoinen: Piti vähän kiristää

Viivi Lehikoisen piti hieman puristaa loppumatkasta ennen kuin suora välieräpaikka naisten 400 metrin aidoissa varmistui. Lehikoinen meni jatkoon eränsä kolmantena ajalla 58,87.

Lehikoisen edellä maaliin ehtivät Turkin Yasmin Giger ajalla 58,16 ja Puolan Natalia Woszytel (58,81).

– Juoksun alku sujui hyvin. Ajattelin sitten, että rentoutan juoksua. Lopussa katsoin, että siinä on neljä juoksijaa edessä. Piti vähän kiristää, mutta onneksi pääsin finaaliin, Lehikoinen sanoi.

Lehikoinen voitti 400 metrin aidat vuosi sitten 17-vuotiaiden EM-kisoissa. Edellytykset menestykseen on myös sunnuntaisessa 19-vuotiaiden EM-finaalissa.

Lehikoinen, 17, on ikäluokkansa kuluvan kesän Euroopan tilastossa kolmas ajalla 57,84. Edellä ovat Giger ja toisen välierän ikäluokan Euroopan kärkiajalla 56,80 voittanut Slovenian Agata Zupin.

– Näiden alku- ja välieräjuoksujen jälkeen finaali tulee olemaan aika raskas, Lehikoinen ennakoi.

Neljä tuntia sunnuntaisen EM-finaalin jälkeen Lehikoista odottaa 4 x 400 metrin finaali, jonne hänen joukkuetoverinsa varmistivat pääsyn lauantaina.

Lehtosella toinen hyvä juoksu

Miesten 400 metrin aidoissa Tuomas Lehtonen juoksi erässään neljänneksi uransa toiseksi parhaalla ajalla 52,16. Lehtonen, 18, juoksi ennätyksensä 51,81 alkuerissä. Välieristä aikavertailusta finaaliin olisi vaadittu 51,70.

– Askeleet osuivat paremmin alkueräjuoksussa. Loppu tuli kuitenkin vahvasti, Lehtonen kertaili.

Miesten keihäässä Toni Keränen oli kymmenes heitettyään 66,80. Keränen on potenut kyynärpääkipua, jotka haittasi häntä karsinnassakin.