Purola ja Thureson kaarrematkan mestarit – Järvenpää kotivoittoon – Raitanen hylättiin, Helanderista tuplamestari – Lipsanen loistovireessä – Lakka, Mattila ja Lehtonen aitamestareiksi

Vähiin jääneet yöunet eivät Oulun Pyrinnön Samuel Purolan vauhtia pudottaneet. Purola kiiti Tampereen Kalevan kisojen pikamatkojen tuplamestariksi voitettuaan 200 metriä ajalla 20,80, joka jää vain sekunnin sadasosan aiemmin tänä vuonna juostusta ennätyksestä.

– Heräsin joskus kolmen-neljän aikaan, enkä enää pystynyt nukkumaan. Eli aika vähillä yöunilla sain tuon taisteltua, Purola kertaili juoksuaan.

Tampereen 200 metrin kilpailuun Purola lähti selkeänä suosikkina. Hän voitti päivällä alkuerän vaivattomasti ajalla 21,40 ja oli illalla finaalissa ylivoimainen. Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson oli toinen ja Viipurin Urheilijoiden Roope Saarinen kolmas ajoin 21,12 ja 21,27.

– En tietenkään tiennyt missä kunnossa muut ovat. Mutta olin aika varma, että jos oman ennätyksen pintaan juoksen, niin hommat hoituu kotiin, Purola sanoi.

– Hyvä, että pääsin noinkin paljon alle 21 sekunnin, mutta kyllä tuon ajan eteen sai taistella.

Ensi viikon Ruotsi-ottelussa Purolan toiveissa on toistaa viime vuoden kolmen lajin setti: 100 ja 200 metriä ja 4×400 metrin viesti.

Isänsä Mika Purolan valmentamalle Samuel Purolalle Tampereen 100 ja 200 metrin mestaruudet olivat Kalevan kisojen ensimmäiset.

Thureson hurjasteli mestariksi Kalevan kisojen kuudennessa startissaan

Turun Toverien Milja Thureson nousi 200 metrin Suomen mestariksi Kalevan kisojen kuudennessa startissaan ajalla 23,70. Thureson ehti aiemmin juosta kolmannen sijan 400 metriltä ja neljännen sijan 100 metriltä.

– En todellakaan uskonut. Tuli ihan yllätyksensä. Olen treenannut tosi paljon ja nyt se sitten palkittiin, Thureson sanoi.

Naisten 400 metrin mestariksi juossut Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baas oli toinen ajalla 23,97 ja mestaruutta puolustanut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Anniina Kortetmaa kolmas ajalla 23,99.

Joonas Rinne voitti tuplamestaruuden

Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinteen rytminvaihto 300 metriä ennen maalia kiidätti hänet 800 metrin finaalin kärkeen ja edelleen mestariksi ajalla 1.51,78. Rinteen 1500 ja 800 metrin tuplamestaruus Kalevan kisoista oli hänen uransa toinen.

– Yksi ajatus ehti käymään etusuoralla. En ollut varma, kuinka lähellä Ville Lampinen on, mutta itselläni oli vahva tunne. Ajattelin, että jos Ville tulee ohi, hän on selvästi parempi. Täysiä sai mennä, mutta oli jo lähtiessä hyvä fiilis.

Kenttäurheilijat -58:n Ville Lampinen haastoi Rinteen parhaansa mukaan ja yritti loppusuoralla nousta rinnalle, mutta oli lopulta toinen ajalla 1.52,14.

– Menin sen taktiikan mukaan, mitä suunniteltiin. Joonas oli vähän liian kova. Vähän olisi vielä pitänyt pystyä lopussa rytmiä muuttamaan, Lampinen sanoi.

Ensimmäisen kierroksen erittäin hitaasti 57,85:een vetänyt Naantalin Löylyn Markus Teijula oli kolmas ajalla 1.53,07.Teijulan ratkaisu sopi mainiosti Rinteen suunnitelmiin.

– Minulla oli taktiikkana joko ottaa kakkospaikka letkasta, jos kukaan ei halua kärkeen tai sitten ykköspaikka, niin pystyn välttämään ryhmäjuoksun levottomuutta. Markus meni sıtten kärkeen ja jarrutti vauhtia. Pystyin kirillä ottamaan kultamitalin, Rinne sanoi.

Kuvisto janoaa lisää mestaruuksia

Porvoon Akilleksen Sara Kuivisto juoksi 800 metriltä uransa kuudennen Kalevan kisojen voiton vaivatta. Turun Urheiluliiton Viola Westling veti avauskierroksen 63,49:ään, jonka jälkeen Kuivisto kiristi tahtia ja vei voiton ajalla 2.03,36.

– Meillä on tässä valmentaja Ari Suhosen kanssa pieni kilpailu menossa. Hänellä on 800 metrin mestaruuksia yhdeksän, Kuivisto viittasi haluunsa peitota Suhonen mestaruuksien määrässä.

Erinomaista kilpailukautta juokseva Westling oli toinen ajalla 2.05,39. Useamman kerran tällä kaudella ennätystään parantanut Lahden Ahkeran Helmi Vuorimaa oli kolmas ennätyksellään 2.07,02.

Ennätystään kohensivat myös neljänneksi ajalla 2.08,71 juossut Kälviän Tarmon Kaisa Honkaharju ja kuudenneksi ajalla 2.09,29 juossut Savonlinnan Riennon Reetta Joronen, joka juoksi kisoista aiemmin SM-hopean 1500 metriltä

Mäki kukisti kirillään Richardssonin hyvävauhtisella vitosella

Lahden Ahkeraa Suomessa edustava Kristiina Mäki ja Esbo IF:n Camilla Richardsson päättivät vuorovedolla edenneen 5000 metrin juoksun tiukkaan viimeisen kierroksen taisteluun, jossa Mäki mailerina oli vahvempi ajoin 15.54,42 – 15.56,77.

– Sovittiin, että mennään vuorovedolla, muttei mitään aikaa tai vauhtia sovittu. Mentiin sitä vauhtia, joka tuli luonnollisesti, Richardsson sanoi,

– Minulle tuo 16 minuutin alitus oli tähän tilanteeseen hyvä. En ole siihen kovin usein pystynyt. Hauska kisa.

Tokiossa Tshekin ennätyksellä 4.01,23 olympiafinaaliin juossut Mäki oli tyytyväinen Tampereen juoksuunsa. Se oli tuntuvasti pirteämpi, kun torstaina Lausannessa heikosti sujunut 1500 metriä.

– Lausannessa olin väsynyt viimeisellä kierroksella.

Alkumatkasta vuorovetoon osallistui myös Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius, joka juoksi 10000 metrin mestaruuden jatkeeksi 5000 metriltä SM-pronssin ennätyksellään 16.07,42.

Järvenpää kiri kotivoiton: ”Tänään kyllä mies ylitti itsensä”

Miesten 10000 metrin kultamitalin voitti itselleenkin yllätykseksi järjestävän seuran Tampereen Pyrinnön 35-vuotias Jarkko Järvenpää. Voittoaika 29.33,98 on Kalevan kisojen paras viiteen vuoteen

– Tänään kyllä mies ylitti itsensä niin paljon, ettei enempää voi ylittää, Järvenpää riemuitsi.

– Keväällä olin hyvässä maratonkunnossa, mutta sen jälkeen lopetin harjoittelun. Mielelläni kesät lepään, koska talvella tehdään töitä, Järvenpää viittasi siirtymiseensä maratoonariksi

Alajärven Ankkureiden Antti Ihamäki veti puoleenmatkaan tasaisen kovaa vauhtia. 5000 metrin väliaika oli 14.52,81. Tämän jälkeen Järvenpää siirtyi kärkeen ja vauhdinlisäyksellä hajotti kuuden miehen kärkijoukon.

Järvenpäätä kykenivät seuraamaan vain Alajärven Ankkureiden Antti Ihamäki ja 5000 metrin hopeamitalisti Lahden Ahkeran Ossi Kekki. Kolme kierrosta ennen maalia myös Kekki joutui antautumaan.

Kaksi kierrosta ennen maalia Ihamäki teki viimeisen yrityksensä, mutta Järvenpää peesasi viimeisen kierroksen takasuoran alkuun ja sen jälkeen kiri lennokkaasti mestaruuteen.

– Uskoin että olen 31 minuutin kunnossa tai enintään 30.30:n kunnossa. En meinannut edes lähteä tänne, ihmetteli Järvenpää kolmeen vuoteen parasta aikaansa.

Ihamäki paransi ennätystään lähes minuutin aikaan 29.39,09 ja Kekki oli kolmas ajalla 29.47,84. Neljäs oli maajoukkuesuunnistaja Tuomas Heikkilä Mäntsälän Urheilijoista ajalla 30.35,19. Hän juoksi elämänsä ensimmäisen ratakympin.

Viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet Joensuun Katajan Mika Kotiranta ja Turun Urheiluliiton Ali Abdulrahman tekivät kumpikin ennätyksensä

HKV:n Eero Saleva puolusti viime kesän mestaruuttaan ja lähti matkaan vuositilaston ykkösenä, mutta keskeytti Järvenpään nykäistessä hieman ennen kuutta kilometriä.

Raitanen hylättiin, Helanderista tuplamestari

Helsingin Kisa-Veikkojen Topi Raitasen kahden perättäisen kilpailun urakka päättyi Kalevan kisoissa hylkäykseen. Raitanen voitti vaivatta päivä Lausannen 3000 metrin estejuoksun jälkeen saman matkan Tampereella, mutta tuli hylätyksi kahden ratarikon takia, jotka molemmat tapahtuivat vesiesteellä.

HKV teki hylkäyksestä vastaprotestin, mutta se hylättiin ja kisan voiton Jyväskylän Kenttäurheilijat Eemil Helander ajalla 8.44,39. Helander veti kilpailua pääosan matkaa ja irtosi pian Raitasen kanssa muista.

– Sen verran pidin vauhtia, että päästiin irti muista, Helander sanoi.

Helanderista tuli Tampereen kisojen tuplamestari. Hän voitti perjantaina jo 5000 metriä. Lahden Ahkeran Hannu Granberg oli toinen ajalla 9.01,38 ja Lempäälän Kisan Santtu Heikkinen kolmas ajalla 9.10.29

Hylätyksi tullut Raitanen oli maalissa ajalla 8.36,07.

Lakka vailla vastusta – Kuusiniemi ennätysvauhdissa

Miesten 110 metrin aidoissa Elmo Lakka juoksi kuudennen perättäisen ja yhteensä seitsemännen Suomen mestaruuden Tampereella. Lakka voitti finaalin ajalla 13,77 juostuaan alkuerissä vaivatta 13,96.

– Tavoitteet ovat ihan muualla kuin Suomen mestaruuksista, mutta kerätään Kalevan Malja -pisteitä Jyväskylän Kenttäurheilijoille, Lakka tuumi puolivakasti.

Lakalle ei Ratinassa vastusta löytynyt. Seuratoveri Santeri Kuusiniemi juoksi toiseksi ennätyksellä 14,04. Mitali tyydytti, mutta aika ei. Kuusiniemi on jahdannut 14 sekunnin alitusta jo tovin.

– Ruotsi-ottelussa sitten, Kuusiniemi sanoi.

Liedon Parman Valtteri Kalliokulju oli kolmas ajalla 14,15.

Mattila mestariksi – Loponen ennätyksellä hopealle

HIFK:n Nea Mattila juoksi 400 metrin aitajuoksusta uransa ensimmäisen Kalevan kisojen voiton, joka täytti sijoitustavoitteen. Toiveissa ollut 57 sekunnin alitus jäi odottamaan vuoroa, joka voisi tulla jo ensi viikolla Tukholman Ruotsi-ottelussa.

– Toivottavasti, Mattila sanoi.

Mattila on tällä kaudella parantanut sileän nopeuttaan, mutta kaikkea hän ei ole vielä saanut siirtymään 400 metrin aitoihin.

– Nopeus on saatu takaisin. Nyt pitää harjoitella, että saadaan aitarytmi siihen mukaan, Mattila sanoi

Mattilan ennätys on tällä kaudella juostu 57,41.

– Nyt läksin tavoittelemaan vähän kovempaa aikaa, mutta aitojen ylitykset olivat vähän kontrolloimattomia. Eli tulivat vähän, miten sattuu, Mattila sanoi.

Oulun Pyrinnön Laura Loponen, 17, kiilasi toiseksi ennätyksellään 58,72. Vielä viime kesän jäljiltä Loposen ennätys oli 61,46. Kesän mittaan se on parantunut liki jokaisessa kilpailussa.

Tuore alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Heidi Salminen ei vıikko Nairobin MM-kilpailujen jälkeen ollut samassa vireessä kuin siellä. Kolmas sija ja uran ensimmäinen Kalevan kisojen mitali tuli ajalla 59,10.

Lehtonen peittosi täpärästi Blomqvistin

Kauden tilastokärki Porvoon Akilleksen Jonni Blomqvist juoksi miesten 400 metrin aitajuoksun finaalissa uransa toiseksi parhaan ajan, mutta joutui tyytymään SM-hopeaan. Mestaruutta puolustanut Liedon Parman Tuomas Lehtonen voitti tiukan kiritaiston ajoin 50,62 – 50,75.

– Tiesin, että Jonni on kova lopussa. Taktiikka oli päästä loppusuoralle hieman hänen edellään ja niin se menikin. Hyvä kisa. Jonni pisti hyvin kamppoihin, Lehtonen kertaili.

Tampereen Pyrinnön Jere Haapalainen, 17, oli kolmas ennätyksellään 52,69. Ennätys kohensi roimasti, sillä edellinen oli kesäkuun lopussa juostu 54,06.

Mäkitörmälle neljäs mestaruus hyvällä tuloksella

Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmä työnsi kesän toiseksi parhaan kilpailunsa Ratinassa. Mäkitörmä voitti neljännen mestaruutensa tasaisen sarjan ryydittämänä tuloksella 16,99.

– Omat odotukset olivat 17 metrissä, mutta hyvä sarja. Olen tyytyväinen. Onneksi on vielä Ruotsi-ottelu, Mäkitörmä sanoi.

Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali oli toinen työnnettyään 16,34. Oriveden Ponnistuksen Kaisa Kymäläinen vei SM-pronssin työnnettyään ennätyksensä 16,24. Aiempi ennätys koheni 10 sentillä.

Tervo kukisti Kososen ja palasi mestariksi

Karhulan Katajaisten Krista Tervo palasi vuoden tauon jälkeen moukarinheiton Suomen mestariksi. Tervo kukisti voittotaistossa tänä kesänä alle 20-vuotiaiden EM -ja MM-kultaa voittaneen ikäluokan ME:n haltijan, Someron Esan Silja Kososen lukemin 70,29 – 68,30.

Tervon voittotulos on uusi Kalevan kisojen ennätys.

– Kultaa läksin hakemaan ja siihen olisi ollut mahdollisuudet, mutta olen vähän uupunut. Kaikki kunnia silti Kristalle. Kaikkeni yritin ja 68 metriä oli hyvä tulos, kun on kausi ollut tällainen, Kosonen viittasi kesän useisiin arvokilpailuihin, johon kuuluivat myös Tokion olympiakisat.

Tervolle mestaruus oli uran neljäs. Kolme edellistä tulivat vuosina 2017–2019.

– Olin luottavainen. Heittäminen on nyt ollut aika varmaa. Tiesin mihin tulostasoon itse pystyn, mutta vastustajistahan ei pysty sanomaan, Tervo sanoi.

Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen oli kolmas tuloksella 66,25.

Treenijakso puri ja Lipsanen sai tekniikan toimimaan

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen voitti kuudennen Suomen mestaruutensa mainiolla tuloksella 16,82. Paremmin Lipsanen on hypännyt edellisen kerran hallikaudella 2019.

– Tekniikka osui nyt täydellä vauhdilla kohdilleen. Varsinkin loppujuoksu oli sellaista, että se tuli rennosti eikä mennyt puristamiseksi, Lipsanen sanoi.

Lipsasen tavoite oli kilpailla tällä kaudella Tokion olympiakisoissa, mutta hän ei saanut alkukaudesta hyppyä jengoille.

– Nyt tehtiin aika kovakin harjoitusjakso ja sillä se saatiin toimimaan. Tuosta harjoitusjaksosta pitää ottaa ne parhaat asiat mukaan ensi kauden suunnitelmiin.

Lipsanen kilpailee ensi viikolla Ruotsi-ottelussa, jossa tavoite on pystyä samanlaiseen suoritukseen, kuin nyt mestaruuden tuoneessa hypyssä.

Kenttäurheilijat -58:n Tuomas Kaukolahti kimmahteli toiseksi kauden parhaalla tuloksellaan 16,31. Kangasalan Urheilijat -68:n Topias Koukkula oli hyvätasoisen kilpailun kolmas omaa ennätystään sivuavalla tuloksella 16,14.

Mäkelälle 9. mestaruus

Orimattilan Jymyn kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä voitti Tampereen Kalevan kisoissa jo yhdeksännen Suomen mestaruutensa. Lisäksi hän on kolmesti saavuttanut hopeamitalin. Mäkelä ponnisti kaksi kertaa 13,71.  Mäkelän kolmas mitattu hyppy kantoi 13,41, joka sekin olisi riittänyt kilpailun voittoon.

Mäkelä on yhdeksästä mestaruudestaan voittanut seitsemän peräkkäisinä vuosina 2015 – 2021. Tämä sivuaa kolmiloikan peräkkäisten mestaruuksien Suomen ennätystä.

Esbo IF:n Kira Kytölä loikki kauden parhaansa 13,25 ja oli toinen kuten aiemmin pituushypyssä. Kytölälle mitali oli neljäs Kalevan kisoista. Vihdin Viesti Elina Kostiainen oli kolmas loikittuaan 12,90

Miesten korkeushypyssä Tampereen Pyrinnön Daniel Kosonen ja Äänekosken Urheilijoiden Arttu Mattila jakoivat voiton ylitettyään puhtaalla pelillä 210. Molemmille 213 oli tällä kertaa liikaa. Kaksikko ei uusinta halunnut, joten voitto jaettiin. Tampereen Pyrinnön Ville Eikkula oli kolmas parannettuaan ennätystään kahdella sentillä lukemiin 210.

TAMPERE 29.8.2021 Kalevan kisat, 4. päivä

Miehet,

200 m (0,4 m/s): 1) Samuel Purola OP 20,80, 2) Samuli Samuelsson IkaalU 21,12, 3) Roope Saarinen VU 21,27, 4) Eljas Aalto SibVa 21,39, 5) Viljami Kaasalainen JKU 21,53, 6) Sampo Kiviharju HämTa 21,58, 7) Aleksi Lehto SeinäjSU 22,12, Oskari Lehtonen NurmijYU ei osallistunut finaaliin (ae. 21,68, 0,0 m/s).

800 m: 1) Joonas Rinne SaarijPu 1.51,78, 2) Ville Lampinen KU-58 1.52,14, 3) Markus Teijula NaantLö 1.53,07, 4) Konsta Hämäläinen JoKa 1.53,49, 5) Niko Viljola HKV 1.53,54, 6) Aleksi Kivelä LempKi 1.54,06, 7) Joni Virkkala GamlakarlIF 1.54,26, 8) Alex Rauhala VasaIS 1.56,01.

10000 m: 1) Jarkko Järvenpää TP 29.33,98, 2) Antti Ihamäki AlajAn 29.39,09, 3) Ossi Kekki LA 29.47,84, 4) Tuomas Heikkilä MäntsU 30.35,19, 5) Mika Kotiranta JoKa 30.50,03, 6) Ali Abdulrahman TuUL 30.54,78, 7) Aki Nummela HKV 31.05,18, 8) Ari-Pekka Lassila VetelU 31.06,54, 9) Jaakko Nieminen JKU 31.42,10, 10) Juuso Hakala TuUL 31.52,47, 11) Björn Sandler PedersFa 31.55,33, 12) Juho Ylinen JKU 31.59,49, 13) Kevin Sandell PedersFa 32.05,04, 14) Harri Hietamäki VasaIS 32.08,73, 15) Mikko Patana SeinäjSU 32.16,42, 16) Miika Takala JKU 32.23,56, 17) Rasmus Krogell KU-58 32.31,01, 18) Tuomas Aho LimingNM 32.33,00, 19) Joonas Hytönen RaumU 32.34,02, 20) Samuli Huusko TuUL 32.35,76, 21) Jan Kaas GamlakarlIF 32.38,59, 22) Jukka Kero TuUL 32.51,78, 23) Sami Saku JomalaIK (Åland) 33.45,08. – Eero Saleva HKV & Leevi Keronen LempKi & Mustafe Muuse TuUL keskeyttivät.

3000 m ej: 1) Eemil Helander JKU 8.44,39, 2) Hannu Granberg LA 9.01,38, 3) Santtu Heikkinen LempKi 9.10,29, 4) Samuel Auvinen JoKa 9.11,28, 5) Eero Heinonen TuUL 9.16,02, 6) Kari Poutiainen LimingNM 9.16,42, 7) Oskari Kangasniemi IkaalU 9.29,66, 8) Jussi Eskola JKU 9.30,42, 9) Johannes Brunila TuUL 9.33,57, 10) Joakim Träskelin VasaIS 9.35,71, 11) Jonas Ingo VasaIS 9.40,86, 12) Samuli Kero VammSV 9.59,30, 13) Teppo Syrjälä TP 9.59,65, 14) Juho-Kusti Sivosavi TuWe 10.19,60, Miika Tenhunen NivalU keskeytti. – Topi Raitanen HKV hylättiin ratarikon vuoksi (8.36,07).

400 m aj: 1) Tuomas Lehtonen LiePa 50,62, 2) Jonni Blomqvist BorgåAk 50,75, 3) Jere Haapalainen TP 52,69, 4) Lauri Eneh TU-38 52,72, 5) Pekka Sinkkonen HIFK 53,74, 6) Jaakko Linnus TP 53,84, 7) Samuli Raikunen LiePa 54,38, 8) Markus Hurri LiePa 55,31.

110 m aj (0,3 m/s): 1) Elmo Lakka JKU 13,77, 2) Santeri Kuusiniemi JKU 14,04, 3) Valtteri Kalliokulju LiePa 14,15, 4) Ilari Manninen JKU 14,24, 5) Viktor Kantele BorgåAk 14,32, 6) Pyry Santahuhta KankaanpSL 14,66, 7) Juuso Peltola JKU 14,77, 8) Arttu Saari KUYU 14,79.

Korkeus: 1-2) Daniel Kosonen TP & Arttu Mattila ÄänekU 210, 3) Ville Eikkula TP 210, 4) Matias Mustonen LempKi 207, 5) Julius Kuusela LUU 207, 6) Jesse Huttunen SavitaipU 207, 7) Valtteri Välimäki UKK 204, 8-9) Richard Östman IFVOM & Johan Grönroos SjuIF 197, 10) Artturi Tiipiö TeuvRi 197, 11) Teemu Laurikainen OrivPo 193.

3-loikka: 1) Simo Lipsanen LUM 16,82 (kkk), (1,2 m/s), 2) Tuomas Kaukolahti KU-58 16,31, 3) Topias Koukkula KangU-68 16,14, 4) Veikko Nugraha EspTa 15,40, 5) Aaro Davidila LapLu 15,38, 6) Aapo Karvinen VammSV 15,26, 7) Antti Tiekso TuWe 15,06, 8) Ilpo Kantanen KuopRe 14,41, 9) Deshawn Holopainen JoKa 14,14, Niko Simola VammSV ei osallistunut finaaliin (kars. 14,23).

Keihäs: 1) Oliver Helander IFRaseb 86,13 (kkk), 2) Lassi Etelätalo JoKa 83,05, 3) Toni Kuusela KuortKu 82,15, 4) Jami Kinnunen ÄänekU 79,47, 5) Toni Keränen LimingNM 77,33, 6) Teo Takala IFRaseb 75,57, 7) Taneli Juutinen KuopRe 74,99, 8) Topias Laine HKV 74,81, 9) Teemu Wirkkala ToholU 72,06, 10) Jaakko Hauta-Aho TöysVe 70,88. – Helander (72,50, x, 86,13, -, -, -). Etelätalo (71,39, x, 83,05, x, 79,05, 79,15). Kuusela (72,58, 79,76, x, 81,99, 82,15, 81,15).

10-ottelu: 1) Leo Uusimäki KU-58 7621 (kkk), 2) Tarmo Savola LappajVe 7595, 3) Juuso Hassi OrivPo 7412, 4) Juuso Toivonen ÄhtärU 7408, 5) Petri Ihander KUYU 7283, 6) Ville Kattelus YlihJu 6466, 7) Joni Heikkinen OP 6273, 8) Petri Lemmetyinen KU-58 6268, 9) Eetu Kangas SeinäjSU 6171, 10) Aleksi Salminen HarjavJy 5805, Otto Ylöstalo SibVa keskeytti.

10-ottelu, 110 m aj:

 1. erä (-0,3 m/s): 1) Joni Heikkinen OP 15,26, 2) Juuso Toivonen ÄhtärU 15,55, 3) Aleksi Salminen HarjavJy 15,90, 4) Ville Kattelus YlihJu 16,02, 5) Eetu Kangas SeinäjSU 16,32.
 2. erä (-0,4 m/s): 1) Tarmo Savola LappajVe 14,92, 2) Leo Uusimäki KU-58 14,94, 3) Juuso Hassi OrivPo 15,03, 4) Petri Lemmetyinen KU-58 15,52, 5) Petri Ihander KUYU 15,70.

10-ottelu, Kiekko: 1) Joni Heikkinen OP 39,24, 2) Petri Lemmetyinen KU-58 38,99, 3) Petri Ihander KUYU 38,76, 4) Juuso Toivonen ÄhtärU 37,24, 5) Ville Kattelus YlihJu 36,34, 6) Tarmo Savola LappajVe 36,22, 7) Juuso Hassi OrivPo 35,42, 8) Aleksi Salminen HarjavJy 35,23, 9) Eetu Kangas SeinäjSU 35,11, 10) Leo Uusimäki KU-58 33,29.

10-ottelu, Seiväs: 1) Juuso Toivonen ÄhtärU 512, 2) Leo Uusimäki KU-58 492, 3) Petri Ihander KUYU 472, 4) Tarmo Savola LappajVe 462, 5) Juuso Hassi OrivPo 462, 6) Petri Lemmetyinen KU-58 432, 7) Joni Heikkinen OP 412, 8) Ville Kattelus YlihJu 402, 9) Eetu Kangas SeinäjSU 372, Aleksi Salminen HarjavJy ilman tulosta (372).

10-ottelu, Keihäs: 1) Petri Ihander KUYU 62,04, 2) Eetu Kangas SeinäjSU 59,71, 3) Juuso Hassi OrivPo 56,21, 4) Leo Uusimäki KU-58 55,99, 5) Juuso Toivonen ÄhtärU 54,64, 6) Aleksi Salminen HarjavJy 50,84, 7) Ville Kattelus YlihJu 50,25, 8) Tarmo Savola LappajVe 47,64, 9) Joni Heikkinen OP 47,50, 10) Petri Lemmetyinen KU-58 45,07.

10-ottelu, 1500 m: 1) Leo Uusimäki KU-58 4.34,06, 2) Juuso Hassi OrivPo 4.35,01, 3) Juuso Toivonen ÄhtärU 4.37,64, 4) Joni Heikkinen OP 4.42,77, 5) Petri Ihander KUYU 4.45,65, 6) Tarmo Savola LappajVe 4.46,51, 7) Aleksi Salminen HarjavJy 4.57,14, 8) Ville Kattelus YlihJu 5.04,29, 9) Eetu Kangas SeinäjSU 5.06,73, 10) Petri Lemmetyinen KU-58 5.12,48.

Naiset,

200 m (0,1 m/s): 1) Milja Thureson TuTo 23,79, 2) Mette Baas VeitsilKV 23,97, 3) Anniina Kortetmaa JKU 23,99, 4) Elisabet Salmela VeitsilKV 24,52, 5) Anna Julin IFNykarl 24,55, 6) Anna Pursiainen EspTa 24,59, 7) Pirkitta Marjanen PoYU 24,84, Aino Pulkkinen JKU ei osallistunut finaaliin (ae. 24,81).

800 m: 1) Sara Kuivisto BorgåAk 2.03,36, 2) Viola Westling TuUL 2.05,39, 3) Helmi Vuorimaa LA 2.07,02, 4) Kaisa Honkaharju KälvTa 2.08,71, 5) Heini Ikonen JKU 2.09,22, 6) Reetta Joronen SavRi 2.09,29, 7) Erika Utriainen VeitsilKV 2.10,97, 8) Kiia Keinonen TP 2.11,59.

5000 m: 1) Kristiina Mäki LA 15.54,42, 2) Camilla Richardsson EsboIF 15.56,77, 3) Nina Chydenius GamlakarlIF 16.07,42, 4) Ilona Mononen LA 16.14,34, 5) Suvi Miettinen HKV 16.47,17, 6) Emma Katajalaakso LA 16.48,31, 7) Taru Häyrinen MiKV 17.00,20, 8) Sara-Elise Ruokonen JKU 17.01,43, 9) Aino Niemi TuUL 17.02,93, 10) Nerea Abrego HeJu 17.04,64, 11) Anne-Marika Partanen KuopRe 17.05,06, 12) Katri Niemistö JKU 17.08,95, 13) Venla Saari JKU 17.39,51, 14) Suvi Selvenius HKV 17.43,74, 15) Edith Eikkinen KU-58 17.45,05, 16) Mona Jäppinen HKV 17.46,70, 17) Lotta Malmivaara HRC 18.45,18, Nelli Nordlund EurajVe keskeytti.

400 m aj: 1) Nea Mattila HIFK 57,90, 2) Laura Loponen OP 58,72, 3) Heidi Salminen JKU 59,10, 4) Mathilda Kvist VasaIS 60,06, 5) Essi Niskala KuivasjAu 60,35, 6) Frida Hämäläinen TP 60,36, 7) Kristiina Halonen LUM 61,32, Aada Aho RaisKu ei osallistunut finaaliin (ae. 60,77)..

Seiväs: 1) Wilma Murto SalVil 472 (SE, ent. 471 Murto 2016), 2) Elina Lampela OP 451, 3) Saga Andersson EsboIF 431, 4) Tuuli Järvinen KeurKi 416 (sivuaa 16-v. SE:tä, aik. Saga Andersson 2016), 5) Maria Kytölä NurmijYU 398, 6) Silja Andersson EsboIF 398, 7) Miisa Koskiaho KarijTa 370, 8) Pinja Koivumäki LauttakLu 370, 9) Essi Melender VaasVa 350, 10) Kiia Perkaus PohjanKo 350. – Murto (426-o, 441-o, 451-o, 461-xo, 472-o, 480-xxx)

3-loikka: 1) Kristiina Mäkelä OrimJy 13,71 (-0,7 m/s), 2) Kira Kytölä EsboIF 13,25, 3) Elina Kostiainen VihdVi 12,90, 4) Roosa Mähönen JKU 12,61, 5) Ilona Ruohola TuUL 12,50, 6) Hanna Peltola TP 12,44, 7) Lotta Kirvesmies MiKV 12,44, 8) Laura Koivisto JKU 12,41, 9) Siri Savolainen NaantLö 12,19, 10) Janita Leppäranta KristiinU 11,97, 11) Siiri Nyyssönen JoKa 11,91.

Kuula: 1) Senja Mäkitörmä VarpaisjVi 16,99, 2) Eveliina Rouvali KuopRe 16,34, 3) Kaisa Kymäläinen OrivPo 16,24, 4) Emilia Kangas SeinäjSU 14,95, 5) Helena Leveelahti VirtainU 14,43, 6) Jessica Meriheinä LiljIK 14,07, 7) Suvi Helin TP 13,58, 8) Minna-Marjatta Liimatainen HimangU 13,42, 9) Niina Kelo KUYU 13,17, 10) Katri Hirvonen JoKa 13,09.

Moukari: 1) Krista Tervo KarhKa 70,29 (kisaennätys), 2) Silja Kosonen SomEsa 68,30, 3) Suvi Koskinen KauhajKa 66,25, 4) Kati Ojaloo NoormNo 65,35, 5) Kiira Väänänen VarpaisjVi 62,48, 6) Aada Koppeli JKU 60,88, 7) Tiina Rinnekari NurmijYU 59,88, 8) Heli Rinnekari NurmijYU 56,89, 9) Tytti Oikarainen PosPy 56,06, 10) Anni Sinelampi LA 54,60.

7-ottelu: 1) Miia Sillman TP 5939 (kkk), 2) Amanda Liljendal BorgåAk 5661, 3) Jessica Rautelin EsboIF 5575, 4) Vilma Itälinna TP 5153, 5) Janette Hanski KarhU 5053, 6) Minttu Mattinen LUM 5005, 7) Anni Nurminen TP 4969, 8) Laura Lepistö PoYU 4935, 9) Emmi Valtonen TuUL 4929, 10) Saimi Lupala IFRaseb 4829, 11) Miina Palonen ViitasVi 4754, 12) Saana Peura TervolTe 4743, 13) Sanni Säntti IlmajKi 4742, 14) Iina-Kaisa Mäkelä KU-58 4737, 15) Iida Kujanpää TP 4701, 16) Hertta Heikkinen JoKa 4691, 17) Eucabeth Kivikangas AlajAn 4685, 18) Maiju Saukkosaari TP 4406, 19) Charlotta Pettersson TP 4344, 20) Valentina Lemettinen SeinäjSU 4341, 21) Emmi Hietanen RiihimKi 4252, 22) Kaisa Äijälä NouSu 4180.

7-ottelu, Pituus: 1) Miia Sillman TP 6,01, 2) Saana Peura TervolTe 5,81, 3) Jessica Rautelin EsboIF 5,79, 4) Hertta Heikkinen JoKa 5,77, 5) Amanda Liljendal BorgåAk 5,72, 6) Vilma Itälinna TP 5,67, 7) Miina Palonen ViitasVi 5,66, 8) Anni Nurminen TP 5,47, 9) Minttu Mattinen LUM 5,41, 10) Sanni Säntti IlmajKi 5,39, 11) Laura Lepistö PoYU 5,37, 12) Iina-Kaisa Mäkelä KU-58 5,34, 13) Janette Hanski KarhU 5,32, 14) Saimi Lupala IFRaseb 5,24, 15) Emmi Valtonen TuUL 5,23, 16) Eucabeth Kivikangas AlajAn 5,22, 17) Iida Kujanpää TP 5,16, 18) Valentina Lemettinen SeinäjSU 4,83, 19) Charlotta Pettersson TP 4,75, 20) Maiju Saukkosaari TP 4,72, 21) Kaisa Äijälä NouSu 4,66, 22) Emmi Hietanen RiihimKi 4,62.

7-ottelu, Keihäs: 1) Miia Sillman TP 45,75, 2) Amanda Liljendal BorgåAk 44,92, 3) Emmi Hietanen RiihimKi 40,29, 4) Jessica Rautelin EsboIF 39,11, 5) Hertta Heikkinen JoKa 37,32, 6) Iina-Kaisa Mäkelä KU-58 37,05, 7) Eucabeth Kivikangas AlajAn 37,03, 8) Valentina Lemettinen SeinäjSU 36,64, 9) Saimi Lupala IFRaseb 35,85, 10) Charlotta Pettersson TP 35,01, 11) Janette Hanski KarhU 34,08, 12) Sanni Säntti IlmajKi 33,93, 13) Laura Lepistö PoYU 33,64, 14) Emmi Valtonen TuUL 33,49, 15) Minttu Mattinen LUM 33,39, 16) Maiju Saukkosaari TP 33,33, 17) Iida Kujanpää TP 32,40, 18) Anni Nurminen TP 31,26, 19) Vilma Itälinna TP 31,12, 20) Miina Palonen ViitasVi 29,54, 21) Saana Peura TervolTe 29,23, 22) Kaisa Äijälä NouSu 28,31.

7-ottelu, 800 m: 1) Jessica Rautelin EsboIF 2.13,22, 2) Janette Hanski KarhU 2.23,52, 3) Anni Nurminen TP 2.23,99, 4) Amanda Liljendal BorgåAk 2.24,30, 5) Saimi Lupala IFRaseb 2.26,38, 6) Miia Sillman TP 2.26,53, 7) Iida Kujanpää TP 2.26,92, 8) Miina Palonen ViitasVi 2.27,00, 9) Emmi Valtonen TuUL 2.27,01, 10) Sanni Säntti IlmajKi 2.27,39, 11) Vilma Itälinna TP 2.27,53, 12) Saana Peura TervolTe 2.28,11, 13) Laura Lepistö PoYU 2.28,46, 14) Minttu Mattinen LUM 2.28,95, 15) Maiju Saukkosaari TP 2.29,28, 16) Kaisa Äijälä NouSu 2.32,26, 17) Valentina Lemettinen SeinäjSU 2.35,12, 18) Eucabeth Kivikangas AlajAn 2.35,14, 19) Iina-Kaisa Mäkelä KU-58 2.36,29, 20) Charlotta Pettersson TP 2.38,95, 21) Emmi Hietanen RiihimKi 2.48,38, Hertta Heikkinen JoKa keskeytti.

 1. erä: 1) Saimi Lupala IFRaseb 2.26,38, 2) Iida Kujanpää TP 2.26,92, 3) Miina Palonen ViitasVi 2.27,00, 4) Sanni Säntti IlmajKi 2.27,39, 5) Saana Peura TervolTe 2.28,11, 6) Maiju Saukkosaari TP 2.29,28, 7) Kaisa Äijälä NouSu 2.32,26, 8) Valentina Lemettinen SeinäjSU 2.35,12, 9) Eucabeth Kivikangas AlajAn 2.35,14, 10) Charlotta Pettersson TP 2.38,95, 11) Emmi Hietanen RiihimKi 2.48,38.
 2. erä: 1) Jessica Rautelin EsboIF 2.13,22, 2) Janette Hanski KarhU 2.23,52, 3) Anni Nurminen TP 2.23,99, 4) Amanda Liljendal BorgåAk 2.24,30, 5) Miia Sillman TP 2.26,53, 6) Emmi Valtonen TuUL 2.27,01, 7) Vilma Itälinna TP 2.27,53, 8) Laura Lepistö PoYU 2.28,46, 9) Minttu Mattinen LUM 2.28,95, 10) Iina-Kaisa Mäkelä KU-58 2.36,29, Hertta Heikkinen JoKa keskeytti.

Alkukilpailut:

Miehet,

200 m, alkuerät:

 1. erä (0,0 m/s): 1) Samuli Samuelsson IkaalU 21,47, 2) Oskari Lehtonen NurmijYU 21,68, 3) Eeli Purola OP 22,01, 4) Christoffer Envall PedersFa 22,17, 5) Aleksi Ala-Prinkkilä NärpKr 22,34, 6) Joel Turkka TP 22,40.
 2. erä (0,1 m/s): 1) Samuel Purola OP 21,40, 2) Viljami Kaasalainen JKU 21,55, 3) Sampo Kiviharju HämTa 21,66, 4) Valtteri Louko LapuanVi 22,03, 5) Alexander Björkgren JakobstDr 22,06, 6) Lassi Kaukonen HKV 22,47.
 3. erä (0,2 m/s): 1) Roope Saarinen VU 21,58, 2) Eljas Aalto SibVa 21,64, 3) Aleksi Lehto SeinäjSU 21,95, 4) Matias Linkoaho HKV 22,17, 5) Kasperi Vehmaa LUM 22,28.

110 m aj, alkuerät:

 1. erä (0,0 m/s): 1) Elmo Lakka JKU 13,96, 2) Santeri Kuusiniemi JKU 14,29, 3) Viktor Kantele BorgåAk 14,47, 4) Arttu Saari KUYU 14,78, 5) Miska Sundberg JKU 15,22, 6) Akim Rauf HKV 16,07, 7) Elias Ylöstalo SibVa 16,17.
 2. erä (-0,4 m/s): 1) Valtteri Kalliokulju LiePa 14,34, 2) Ilari Manninen JKU 14,40, 3) Juuso Peltola JKU 14,54, 4) Pyry Santahuhta KankaanpSL 14,79, 5) Jere Lehto OP 14,81, 6) Joni Järvinen LA 15,33, 7) Otto Seppälä LamminpKo 16,24.

Naiset,

200 m, alkuerät:

 1. erä (0,2): 1) Mette Baas VeitsilKV 24,03, 2) Anna Pursiainen EspTa 24,46, 3) Pirkitta Marjanen PoYU 24,55, 4) Jeanine Nygård VasaIS 24,66, 5) Ilona Luoma TP 24,83, 6) Silja Kempas JoKa 24,99.
 2. erä (0,4): 1) Anniina Kortetmaa JKU 23,85, 2) Elisabet Salmela VeitsilKV 24,43, 3) Anna Julin IFNykarl 24,51, 4) Johanna Kylmänen RaisKu 24,62, 5) Katja Luukkola LeppSi 24,74.
 3. erä (0,1): 1) Milja Thureson TuTo 24,31, 2) Aino Pulkkinen JKU 24,81, 3) Annika Mäenpää NoormNo 25,00, 4) Kerttu Latvala KUYU 25,32, 5) Merituuli Jääskeläinen LUM 25,38, 6) Helmi Kortetmaa KannUra 25,69.

Kuula, karsinta: 1) Eveliina Rouvali KuopRe 15,52, 2) Senja Mäkitörmä VarpaisjVi 15,40, 3) Kaisa Kymäläinen OrivPo 15,29, 4) Helena Leveelahti VirtainU 14,41, 5) Emilia Kangas SeinäjSU 13,98, 6) Suvi Helin TP 13,97, 7) Jessica Meriheinä LiljIK 13,92, 8) Katri Hirvonen JoKa 13,40, 9) Niina Kelo KUYU 13,17, 10) Minna-Marjatta Liimatainen HimangU 13,07, 11) Annukka Saalismaa PudasjU 13,05, 12) Sanni Kuparinen JanJa 12,98, 13) Oona Viljanen OrivPo 12,70, 14) Linn Sund VasaIS 12,54, 15) Johanna Tikkala NärpKr 12,26, 16) Felicia Meriheinä LiljIK 12,19, 17) Gita Reinholm KarhKa 11,86, 18) Anette Saalismaa PudasjU 11,73, 19) Henna Sallinen SavRi 11,70, 20) Tiia Tirkkonen KeitKu 11,25.