Purola 200 m Suomen ennätykseen: 20,45! – Katso video

Samuel Purola juoksi uuden Suomen ennätyksen miesten 200 metrillä, 20,45.

Tulos syntyi alle 23-vuotiaiden Pohjolan ja Baltian mestaruuskilpailuissa Malmössä sunnuntaina iltapäivällä. Juoksussa oli ennätyskelpoinen tuulilukema +1,7 m/s.

Entinen ennätys 20,47 oli Tommi Hartosen nimissä vuodelta 2000, jonka hän juoksi Sydneyn olympiakisoissa.

Eilen lauantaina Purola juoksi samoissa kisoissa sivulajissaan 400 metrillä kakkoseksi ennätysajallaan 47,15.

Juoksija oli luonnollisesti tyytyväinen suorituksestaan, mutta Suomen joukkueenjohdon keräämät kommentit ennätysjuoksun jälkeen olivat tuoreeltaan hyvin maltillisia ja harkittuja.

– Hyvältä tuntuu. Pitkästä aikaa kunnon hyppäys tuloksissani. En ihan näin kovaa osannut odottaa, jos ihan rehellisiä ollaan.

Purola totesi Malmön stadionin huippuolosuhteet. Hänellä oli juoksussaan myös onnea, sillä kisojen ajan pikajuoksuihin tuli koko ajan ennätystuloksia ajatellen liian kovia tuulia. Nyt miesten 200 metrille kirjattiin juuri sopivat +1,7 m/s lukemat.

– Elämäni juoksu! Nyt tuli rennosti loppuun asia ja paketti pysyi kasassa. Tuo tunne yhdistettynä olosuhteisiin, niin tulos oli tätä luokkaa.

Eilen Purola vetäisi samoissa kilpailuissa lihaksiinsa kovat maitohapot harvoin juoksemallaan 400 metrillä, jossa hän rikkoi entisen ennätyksensä puolella sekunnilla ajalla 47,15. Kuinka tällainen yhdistelmä toimi tätä päivää ajatellen?

– Kyllä se vähän tuntui kehossa, mutta se kuuluu tietysti asiaan, kun kahtena päivänä vetää tuplan. En antanut sen kuitenkaan häiritä tänään juoksuani. Tein tänään vain sen minkä pystyin.

– Eihän tuo näyttänyt haittaavaan eilisen päivän kisa. Uudelle tasolle nousin.

Purolan takana Malmön kisassa kakkoseksi juoksi Liettuan Tomas Keršulis ajalla 20,92 ja kolmanneksi Norjan Andreas Kulseng, 21,03. Suomen toinen edustaja Lasse Hämelahti juoksi B-erässä ajan 21,55 (+1,7), mutta Eino Vuori ei startannut.

Video: Jaakko Erkinheimo