Pullin päätöskierroksen huippuhyppy toi voiton Sveitsissä, Rinne mainiossa vireessä, Harala kolmas

Pituushypyn SE:n haltija Kristian Pulli oli mainiossa vireessä Sveitsin Bellinzonassa käydyssä kilpailussa. Nousujohteisen sarjan viides hyppy kantoi 798 ja kuudes 808, joka toi kilpailun voiton.

– Oli hyvä huipennus kisalle, joka lähti vähän hitaasti käyntiin kaikilta. Pikku hiljaa aloin lämmetä ja yleisö lähti hyvin mukaan. Sain juoksun kulkemaan koko ajan paremmin ja uskalsin siirtää askelmerkkiä taakse niin että juoksu tuli hyvin loppuun asti, Pulli kertaili.

Pulli oli kolmas ennen viimeistä kierrosta, mutta Sveitsin Simon Ehammer tuli ohi ponnistettuaan 798. Se toi Pullin viimeiseen hyppyyn lisävirtaa.

– Sain hyvän hypyn sille viimeiselle kierrokselle, eivätkä kisan kovat kaverit sitten enää tulleet ohi, Pulli sanoi.

Kovilla kavereille Pulli viittasi eteläafrikkalaiseen MM-mitalisti Ruswahl Saamaihin, joka oli toinen ponnistettuaan 804, ja hallitsevaan maailmanmestariin, Jamaikan Tajay Gayle oli kolmas tuloksella 799.

Kilpailu oli Pullin kolmas tänä vuonna, jossa hän on rikkonut kahdeksan metriä. Hän ponnisti kesäkuussa SE:n 827 ja Timanttiliigan Tukholman kilpailussa 802. Pullin kilpailukausi päättyi Sveitsin kilpailuun.

– Tämä kausi loppui tähän. Ihan huikea kausi. Keskikesän ongelmien jälkeen palasin takaisin huipulle, Pulli kertaili ja viittasi keskikesän ongelmilla kilpailutaukoon, joka tuli reiden lähentäjävaivojen takia.

Rinne hyvässä vireessä: 3.40:n alitus jäi askeleen päähän

Joonas Rinne juoksi 1500 metrillä ennätyksensä 3.40,38. Aiempi oli yhdeksän sadasosaa heikompi. Rinne oli kilpailussa 12:s. Juoksun voitti Etiopian Girma Lamecha ajassa 3.35,67.

Rinne pysytteli juoksussa läpi matkan letkan hännillä.

– Kärki meni reippaasti. Yllätyin siitä, että oma vauhti oli hyvää, vaikka olin letkan hännillä. Verryttelyssä tuntui hyvältä, mutta itse juoksussa 800 metriin tuli helposti, mutta sen jälkeen tuntui, ettei kropasta löytynyt oikein tehoa, askel alkoi hyytyä, Rinne kertaili.

Kisa oli Rinteelle kauden päätös.

– Ärsyttää, kun 3.40:n alitus jäi askeleen päähän, mutta koko ajan on menty eteenpäin. Otetaan se askel sitten ensi vuonna, Rinne totesi.

Harala kolmas: Tämä oli hyvä comback-kausi

Lotta Harala pinkoi 100 metrin aidoissa kolmanneksi ajalla 13,19. Voittoon juoksi maailmantilaston hollantilainen kärkinainen Nadine Visser ajalla 12,79.

– Nyt oli vähän hankala kisa. En ehtinyt laittaa kunnolla telineitä, mutta se ei ole selitys. Olin varmaankin vaan väsynyt, Harala totesi.

Kilpailu oli Haralalle kauden viimeinen. Kesän mittaan hän pudotti ennätyksensä 13,07:ään, jonka hän juoksi kahdesti. Turun Kalevan kisoissa hän oli neljäs ja Tampereen Ruotsi-ottelussa toinen.

– Kaikkineen tämän oli tosi positiivinen comeback-kausi. Minulla oli kauteen kaksi tavoitetta, pysyä kisakausi terveenä ja juosta ensi kautta ajatellen lupaavia juoksuja ja ne molemmat toteutuivat, Harala sanoi.

– Perustaso on nyt varma ja osoitin pystyväni taistelemaan olympiapaikasta ensi kaudella.