Pullin MM-hallikausi jäi kolmeen hyppyyn: ”Sopivaa energia treenaamiseen tästä jäi”

Kristian Pullin talven kilpailukausi kutistui kolmen hypyn mittaiseksi. Pulli sai Belgradin MM-kilpailujen pituushypyn karsinnassa tuloksen vain kolmannella yrityksellään. Se kantoi 776 eikä vienyt jatkokierroksille. Pullin sijoitus kilpailussa oli yhdestoista.

– Ensimmäinen hyppy meni reilusti yli. Toinen hyppy oli hyvän tuntuinen ja sain siinä paremmin rytmin ja pääsin myös niin sanotusti hypyn päälle, mutta sekin meni pikkuisen yli, Pulli kertaili.

– Edellisestä hypystä viisastuneena otin askelmerkkiä pikkuisen taaksepäin kolmanteen hyppyyn. Mutta siinä oli niin paljon hässäkkää, etten saanut hyppyyn kunnon latausta ja se meni aika pahasti läpi.

Hässäkällä Pulli viittasi Yhdysvaltain Marquis Dendyn hyppyn mittaukseen, joka kesti pitkään. Jatkokierrokselle päästäkseen Pullin olisi kolmannellaan pitänyt hypätä 791.

– Sitä ajattelin, että kun kahdeksan metrin tuntumaan hyppää, varmasti on jatkokierroksilla. Uskoin, että olisin siihen pystynyt. Mutta nyt ei ollut minun päiväni, Pulli sanoi.

Dubain treenileiriltä kunto MM- ja EM-kesään

Belgradin Stark-areenan yleisurheilurata on rakennettu MM-kilpailuja varten sisäpalloiluhalliin ja siihen tottuminen tuotti monille vaikeuksia. Tämä näkyi yliastumisina varsinkin kilpailun avauskierroksella.

– Aika haastava, Pulli totesi kilpailupaikasta.

Parhaiden tasoa rata ei syönyt. Kreikkalainen olympiavoittaja Militiádis Tentóglou voitti maailmanmestaruuden ponkaistuaan hulppeasti 855.

Ruotsin Thobias Montler oli toinen hypättyään viimeisellä kierroksella Ruotsin ennätyksen 838. Kolmas oli Yhdysvaltain Marquis Dendy ponkaistuaan 827.

Pullin kilpailukausi alkoi ja loppui Belgradissa. Nyt fokus kääntyy kesän kilpailuihin valmistavaan harjoitteluun.

– Sellaista sopivaa energiaa treenaamiseen tästä jäi. Oli tämä sen verran ärsyttävä kisa, Pulli tuumi.

– Harjoitusleirille Dubaihin jatkan melkeinpä heti ja siellä sitten hyvällä tatsilla treeneissä eteenpäin. MM- ja EM-kilpailut ovat molemmat tavoitteena. Niissä kisoissa on tarkoitus vetää isoa kovaa.

Martínez mestariksi Quesadan opeilla

Kuuban Lazaro Martínez kimmahteli miesten kolmıloikan voittotuloksen 17,64 jo ensimmäisellä kierroksella. Voittoon olisi riittänyt myös sarjan toiseksi pisin hyppy, joka kantoi 17,62.

Martínez, 24, on voittanut aiemmin 17-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja kahdesti 19-vuotiaiden maailmanmestaruuden. Häntä valmentaa kuubalainen ex-maailmanmestari Yoelbi Quesada. Heidän yhteistyönsä alkoi neljä vuotta sitten, kun Quesada otti ohjat säärivaivan kanssa kamppailleesta lahjakkuudesta.

– Tyytyväinen olen. Se 17,64 oli loistohyppy. Treenit ovat menneet hyvin ja tänne tullessa oli luottavainen olo, Martínez sanoi.

Portugalia edustava entinen kuubalainen Pedro Pablo Pichardo loikki toiseksi nykyisen kotimaansa halliennätyksellä 17,46. Yhdysvaltain Donald Scott oli kolmas ponnistettuaan 17,21.

Noor Vidts otteli kaikkien aikojen kuudenneksi

Belgian Noor Vidts voitti korkeatasoisen naisten viisiottelun huippupistein 4929, mikä on kaikkien aikojen maailmantilaston kuudenneksi paras tulos. Omaa ennätystään Vidts paransi 138 pistettä.

Vidts rikkoi samalla myös Belgian ennätyksen, jota piti hallussaan kuusinkertainen arvokilpailuvoittaja Nafissatou Thiam.

Vidtsin sarja oli seuraava: 60 metrin aitajuoksu 8,15, korkeushyppy 183, kuulantyöntö 14,03, pituushyppy 660 ja 800 metriä 2.08,81. Hän voitti neljä lajia viidestä ja oli korkeushypyssä toinen.

Alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuden viime kesänä voittanut Puolan Adrianna Sułek voitti korkeushypyn tuloksella 189 ja sijoittui yhteispisteissä toiseksi myös huippupistein 4851.