Pullin loikkaan löytyi herkkyys ja räjähtyvyys

Pullin loikkaan löytyi herkkyys ja räjähtyvyys

Portugalissa harjoitteleva Kristian Pulli odottelee uteliaana pian alkavaa kilpailukautta. Hänen toiveissaan on menestyä niin kolmiloikassa kuin pituushypyssä. Kevään harjoitusten perusteella toiveille on tukevasti katetta.

– Heti leirin ensimmäisen pituushypyn tekniikkatreenin perusteella hyppy näytti olevan hyvässä vireessä. Vauhtijuoksu kulkee ja yleinen räjähtävyyden taso on noussut. Siitä on hyötyä molemmissa lajeissa, Pulli sanoo Santo Antoniossa.

Syksyn harjoittelussa Pulli painotti kolmiloikkaa, talven hallikisoissa hän keskittyi pituushyppyyn ja kevätalvesta palattiin jälleen loikkaharjoitusten pariin.

– Kolmiloikassa vaaditaan tuplasti enemmän teknistä harjoittelua, että saan hypyn kuosiin talvella kasvaneen nopeuden kanssa, Pulli sanoo.

Pullin ennätys pituushypyssä on 789 ja kolmiloikassa 16,07, tosin myötätuuleen hän loikki viime kesänä 16,32. Syksyn kolmiloikkatreenillä hän ponnisti hallikaudella pituutta 777.

Vaikka keväällä on painotettu kolmiloikkaa, Pullin mukaan sillä ei ole väliä, mennääkö kauteen loikka- vai pituushyppypää edellä.

 

Ponnistuksen pikku kikkoja

Kotimaan leireillä ja Portugalissa Pulli on saanut valmentaja-isänsä Seppo Pullin oheisiin kevyttä maustetta Suomen Urheiluliiton armenialaiselta pituushypyn ja kolmiloikan lajivalmentajalta Suren Ghazaryanilta

– Sieltä on tullut muutamia uusia juttuja ponnistamiseen. Esimerkiksi nopeusvoima- ja lajivoimaharjoitteluun on tullut uudenlaista tekemistä. On tehty paljon hyppyjä laatikoilla. Samoin on ollut lajivoimatyyppistä harjoittelua, jossa ei ole tehty töitä niin kovilla painoilla tai iskuilla, mutta tekeminen on silti ollut hyvin lajinomaista, Pulli sanoo.

 

Tallinnassa neljä päivää kilpailuja?

Vahva syksyn harjoituskausi ja tuntuvasti kehittynyt nopeus ovat Portugalin leirillä luoneet pohjan räjähtävyyden ja kimmoisuuden herkistämiselle. Tuo hienosäätö on leirin harjoituksissa sujunut hyvin.

Pullin kesän ensimmäinen isompi tavoite on 22-vuotiaiden EM-kilpailussa Tallinnassa heinäkuussa.

– Sen eteen tehdään kaikki mahdollinen, että siellä voisin hypätä molemmat lajit. Siinä tulisi silloin kilpailuja neljä päivää putkeen. Ensin on pituushypyn karsinta ja finaali ja sitten kolmiloikan karsinta ja finaali, Pulli sanoo.

Elokuisten Pekingin MM-kilpailujen tulosrajat Pullin lajeissa ovat 810 ja 16,90. MM-kilpailuista Pulli ei puhu, mutta tulostavoitteet ovat yli kahdeksan metrin sekä yli 16,50:n.

– Paljon riippuu siitä, miten tämän leirin loppu onnistuu, miten leiristä palautuu ja miten kesän kilpailut lähtevät liikkeelle.


pulli_kristian-5565.jpg

Räjähtävyyttä löytyy. Terävässä punttitreenissä 100 kiloa helähtää Kristian Pullilta rinnalle kuin itsestään.