Pulli putosi täpärästi finaalista: Viimeiseen hyppyyn sain hyvän latauksen

Kristian Pulli koki Istanbulin EM-hallien pituushypyn aamukarsinnassa karvaan kohtalon. Hän ponnisti 766 ja oli kisan yhdeksäs, eli ensimmäinen finaalista pudonnut. Finaaliin vaadittiin tulos 775. Sen Pulli ylitti viimeisellään, mutta hyppy painui yliastutuksi.

– Vähän väärään aikaan heräsin kilpailuun. Vasta viimeisessä hypyssä sain juoksua kulkemaan kunnolla, mutta sitten askelmerkki muuttui sen verran, että jos olisin edes vähän saanut hypyn paremmin osumaan. Mutta yli mikä yli, Pulli kertaili viimeistä hyppyään.

– Aamukilpailut ovat vähän on tai off -juttuja. Nyt en vissiin ollut riittävästi hereillä. Kahdessa ensimmäisessä hypyssä ei ollut oikein irtiottoa. Viimeiseen hyppyyn sain kuitenkin hyvän latauksen. Harmi, että se meni yli.

Pullille Istanbulin karsinta oli talven ensimmäinen ja ainoaksi jäänyt hallikilpailu. Hän ponnisti ulkoradoilla Dubaissa 792, joka kertoi, että kunto on hyvä.

– Tästä lähden valmistautumaan kesää kohti ja ihan hyvillä mielin, sillä kunto on hyvä ja samoin lähtökohdat kesää ajatellen. Yritän kääntää tämän pettymyksen voitoksi ja tehdään kesällä kovia tuloksia.

Karsinnan voitti Ruotsin Thobias Montler, jonka ponniti 814. Mestaruutta puolustava Kreikan Miltiadis Tentoglou oli toinen tuloksella 803, jonka teki myös Romanian Gabriel Bitan.