Pulli ponnisti voiton Malmössä: ”Yritetään vielä kisailla ja hakea huipputulosta”

Pituushyppääjä Kristian Pulli ponkaisi voiton pyörivässä tuulessa Malmössä hypätyssä Ruotsin GP-sarjan kilpailussa lauantaina.

Pulli ponnisti 783 kantaneen voittohypyn heti ensimmäisellä kierroksella. Hypyn takana oli myötäistä 1,6 metriä sekunnissa. Muut hyppynsä Pulli ponnisti vastatuuleen.

– Aika pyörivä tuuli oli. Itselläni oli paras tatsi kolmessa ensimmäisessä hypyssä, mutta sitten se vähän nyykähti. Hyviä ”päänahkoja” tuli, mutta olisin toivonut pikkuisen parempaa tulosta. Voitto oli minimitavoite ja se tuli, Pulli tuumi.

Kilpailun toinen ja kolmas olivat Irlannin Shane Howard ja Saksan mestaruuskilpailujen kakkonen, tänä vuonna 814 ponkaissut Luka Herden tuloksin 769 ja 768.

Pulli: ”Kunto tuntuu olevan nousussa”

Pulli ponnisti kesäkuussa Kuortaneella myötätuuleen 795. Sen jälkeen hän kuntoutti tovin juhannuksena Chorzowissa maajoukkueiden EM-kilpailuissa tullutta lähentäjälihaksen vaivaa, ennen kuin kimmahti Lahdessa Kalevan kisojen mestariksi tuloksella 773.

Budapestin MM-kilpailuihin Pullilla ei ollut riittävästi rankingpisteitä. Nyt työmaana on kerätä pisteet ensi kesän arvokilpailuihin.

– Kunto tuntuu olevan nousussa, joten yritetään vielä kisailla ja hakea huipputulosta. Kisoja vaan ei ole paljon tarjolla, Pulli harmitteli.

Ruotsin kärkinimistä Andreas Kramer voitti Malmössä 800 metriä ajalla 1.45,16, Max Hrelja 110 metrin aitajuoksun ajalla 13,50 ja Daniel Ståhl kiekonheiton tuloksella 67,30.

Ruotsin Fanny Roos voitti naisten kuulantyönnön tuloksella 18,92. Miesten kuulantyönnön voitti Norjan Marcus Thomsen työnnettyään 20,20. Ruotsin Wictor Petersson oli toinen kauden parhaallaan 20,07.