Pulli ponnisti voiton Espoossa, pisin hyppy painui täpärästi yliastutuksi

Kaipolan Vireen Kristian Pulli ponnisti Syyskuun pituushyppykisan voittoon Espoossa Leppävaaran stadionilla tuloksella 795. Toiveissa ollut MM-rajan tai ranking-rajan rikkominen eivät onnistuneet, vaikka lähellä se oli. Pullin kolmas hyppy oli MM-rajan tuntumassa, mutta täpärästi yliastuttu.

– Hyviä hyppyjä tuli. Ponnistus ei vaan pysynyt parhaissa hypyissä lankun oikealla puolella. Kun tämä oli neljän hyppääjän kilpailu, se alkoi painaa kolmen kierroksen jälkeen, Pulli viittasi tiiviiseen hyppytahtiin.

Pulli on kotimaan tilastokärki tuloksella 805, mutta ranking-raja Dohan MM-kilpailuihin on tällä erää 810. Varsinainen MM-raja on 817.

Pulli kilpailee seuraavan perjantaina Espanjassa, Andújarissa. Se on hänelle viimeinen mahdollisuus hakea paikkaa MM-kilpailuihin, sillä tulosrajojen tekoaika päättyy perjantaina.

– Ehkä tämä kilpailu jätti sopivasti hampaankoloon Espanjaa varten. Toivon, että siellä kävisi tuuri, eikä ainakaan tulisi näitä millituomioita, Pulli viittasi pitkiin hyppyihin, jotka hän astui täpärästi yli sekä Ruotsi-ottelussa että nyt Espoossa.

Espanjassa MM-paikkaa jahtaa pituushyppääjistä myös Helsingin Kisa-Veikkojen Roni Ollikainen.

Espoo, Leppävaara;

Syyskuun pituushyppykilpailu:

Miehet: 1) Kristian Pulli KaipVi 795, 2) Eero Haapala ViipU 729.

Lapinlahti:

Syyssataset:

Naiset, 400 m 1) Jeanine Nygård JakobstDr 54,64, 2) Jenni Kivioja IisVi 56,14.

Tampere:

Vehmaisten Urheilijoiden 90-vuotisjuhlakilpailut:

Naiset, keihäs: 1) Jenni Vuori SomEsa 50,85, 2) Anniina Mäkelä AlavuU 43,88.