Pulli ponnisti kahdesti yli kahdeksan metrin ja oli kolmas, katso video

Kristian Pulli ponkaisi kaksi kertaa yli kahdeksan metriä ja oli kolmas Espanjassa Sierra Nevadan harjoituskeskuksessa käydyssä pituushyppykilpailussa.

Pullin pisin hyppy kantoi 806, eli sentin päähän omasta ennätyksestä, mutta siinä oli myötätuulta 3,7 metriä sekunnissa. Pisin ennätyskelpoisessa myötätuulessa hypätty kantoi 805, joka on kuluvan kesän kotimainen kärkitulos. Sarjan kolmanneksi pisin hyppy kantoi 797. Kilpailun voitti 819 liitänyt Australian Henry Frayne.

– Nyt alkaa tuntua, että kunto nousussa. Jalat tuntuivat kevyeltä jo verryttelyssä. Olin tyytyväinen siihen, että nyt tuli tasainen sarja. Tekeminen pysyi hyvällä tasolla. Tässä on menty yksi steppi eteenpäin, Pulli totesi.

Sierra Nevadan harjoituskeskuksen kenttä on reilun 2300 metrin korkeudessa merenpinnasta. Noissa oloissa pienempi ilmanvastus tuo hyppääjälle pienen edun. Pullille se on tuttu asia. Hän ponnisti samaisessa paikassa ennätyksensä 807 toissa vuonna.

– En tiedä onko siitä etua, että on hypännyt täällä aiemmin. Omalla kohdalla asioita on vienyt eteenpäin viimeisen parin vuoden aikana tapahtunut yleinen oppiminen. Enää ei ole sellaista hutilointia kuin joskus nuorempana, Pulli sanoo.

– Juoksun kanssa täällä täytyy olla tarkkana, kun on nopea mondo-pinta ja askel tuntuu täällä olevan kepeä. Sanoisin, että nämä olot suosivat nopeita, kevytrakenteisia hyppääjiä.

Taistelu MM-kisoihin pääsystä jatkuu

Vaikka kaksi kahdeksan metrin ylitystä tyydyttivät Pullia, Sierra Nevadan kilpailu ei kaikkia hänen toiveitaan täyttänyt. Rankingin kautta Dohan MM-kisoihin ollaan tällä erää pääsemässä tuloksella 807, joka voi vielä koventua, joten taistelu pääsystä MM-kisoihin jatkuu.

– Se on tietysti pieni harmitus, että tuolla tuloksella ei ole MM-kisoissa sisällä rankingin kautta, Pulli sanoo.

Pullin mukaan Sierra Nevadassa ei vielä tullut nappihyppyä. Hänen silmissään Ruotsi-ottelu on erinomainen kilpailu jatkaa sen jahtaamista.

– Olen aina tykännyt hypätä Tukholman stadionilla. Maaotteluun on tulossa kova kilpailu. Thobias Montler hyppäsi juuri Göteborgissa myötätuulessa 817, joten sinne mennään taistelemaan, Pulli sanoo.

Arttu Pajulahti ponkaisi Sierra Nevadan kilpailussa viidenneksi tuloksella 794, jota avitti kolme metriä sekunnissa puhaltanut myötätuuli. Pajulahti ponkaisi kovassa myötätuulessa myös 792. Eero Haapala oli seitsemäs tuloksella 767.

Yleisurheilutuloksia/Sierra Nevada

Monachil, Espanja (Sierra Nevadan harjoituskeskus):

Miehet, pituus; 1) Henry Frayne Australia 819 (+1,3 m/s), 2) Ingar Kiplesund Norja 810 (+ 1,9), 3) Kristian Pulli Suomi 806 (+3,7), myös 805 (+1,9) kkk,…5) Arttu Pajulahti Suomi 794 (+3,0),…7) Eero Haapala Suomi 767 (+0,6).

Naiset, pituus: 1) Taika Koilahti Suomi 662 (-0,8 m/s), 2) Malin Otterling Marmbrandt Ruotsi 658, 3) Anne-Mari Lehtiö Suomi 631 (-1,0).