Pulli ponkaisi lupaavan tulossarjan – Sainio ja Haapalainen ennätysvireessä

Kristian Pulli ponkaisi hyvästä vireestä kielivän tasaisen tulossarjan Kuortane Gamesin miesten pıtuushypyssä lauantaina. Pullin pisin hyppy kantoi 795, mutta jää tilastoihin tuulituloksena, sillä myötäinen hönkäili hypyn aikana 2,3 metriä sekunnissa.

– Tänään oli vähän ideaa hyppäämisessä. En vielä ollut ihan tyytyväinen. Jaloissa tuntui olevan aineesta parempaankin. Jos olisi saanut sen onnistuneen hypyn, olisi voinut mennä pitkällekin, Pulli sanoi.

Pulli oli Kuortaneella toinen. Kilpailun voitti Australian Chris Mitrevski, joka ponnisti 2,2 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa 819.

Pulli ponnisti helmikuussa Dohassa 792 ja toukokuussa 776 Espanjassa, mutta alkukesästä hyppy on kulkenut nihkeämmin. Kuortaneella tilanne muuttui, kun Pulli ponnisti tasaisen sarjan: 784, x, 785, 780, x, 795.

– Paljon on kiinni siitä, mitä kisojen välillä duunaillaan ja kuinka kroppa alkaa toimia paremmin ja paremmin. Nyt löydettiin aika hyvä lääke siihen, mitä kisojen välissä pitää tehdä ja tehtiin enemmän voimaharjoitusta, Pulli kertaili hyvän vireen taustaa.

Vehmaa: ”Vikassa hypyssä jalka jätti aika paljon”

Pulli kilpailee seuraavaksi juhannusviikonvaihteessa EM-joukkuekilpailun superliigassa, jossa paikalla ovat Euroopan kärkimaiden hyppääjät. Pullin toiveena on tehdä siellä tulosta, joka auttaisi Kuortaneen tuloksen kanssa saamaan paikkoja koviin kansainvälisiin kisoihin.

– Jos ensi viikolla tulisi vielä kovempaa tulosta kovassa seurassa, se auttaisi vielä enemmän, Pulli tuumi

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kasperi Vehmaa oli neljäs ponnistettuaan kahdesti tuloksen 756.

– Vikassa hypyssä jalka jätti aika paljon. Nämä ovat tämän kauden ensimmäisiä täyden vauhdin hyppyjä. Vielä ei oikein ole lähtenyt, Vehmaa sanoi.

Sainio ja Haapalainen aitoivat ennätyksensä

Tampereen Pyrinnön Antti Sainio jatkoi kesän ennätysjuoksujaan 400 metrin aitajuoksussa. Sainio, 18, pudotti ennätyksensä lukemiin 51,20, jolla hän menee 19-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi. Edellä ovat vain Jussi Heikkilä ja Oskari Mörö ajoin 50,37 ja 50,80.

Ennätystään kohensi myös Tampereen Pyrinnön Jere Haapalainen ajalla 51,26, jolla hän nousi 19-vuotiaiden Suomen kaikkien neloseksi.

Juoksun voitti Hollannin Ramsey Angela ajalla 50,95. Suomalaista Tuomas Lehtonen oli viides ajalla 49,98. Sainio oli kuudes ja Haapalainen seitsemäs.

Naisten keihäänheiton voitti tshekki Irena Gillarová heitettyään kauden parhaansa 60,83. Hallitseva maailmanmestari Australian Kelsey-Lee Barber oli toinen heitettyään 60,37.

Oulun Pyrinnön Anni-Linnea Alanen ja Turun Urheiluliiton Jatta-Mari Jääskeläinen olivat parhaina suomalaisista kuudes ja seitsemäs tuloksin 55,52 ja 55,00. Turun Urheiluliiton Sanne Erkkola oli kahdeksas heitettyään 54,99.

Alanen keihäskilpailun paras suomalainen – Korkeasalo voitti kuulantyönnön 

Naisten keihäänheiton voitti tshekki Irena Gillarová, joka räväytti kauden parhaansa 60,83. Hallitseva maailmanmestari Australian Kelsey-Lee Barber oli toinen heitettyään 60,37.

Oulun Pyrinnön Anni-Linnea Alanen ja Turun Urheiluliiton Jatta-Mari Jääskeläinen olivat parhaina suomalaisista kuudes ja seitsemäs tuloksin 55,52 ja 55,00. Turun Urheiluliitto Sanne Erkkola oli kahdeksas heitettyään 54,99.

Miesten kuulantyönnössä Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalo on pikku hiljaa palaamassa 19 metrin tuloksiin. Hän työnsi talvella hallissa 19,09 ja voitti Kuortaneen kilpailun tuloksella 18,48    .

– Tekniikka vielä vähän hakusessa, joka näkyy sitä sarjastakin, Korkeasalo viittasi sarjan epätasaisuuteen.

Turun Urheiluliiton Nico Oksanen oli toinen tuloksella 18,24