Pulli ponkaisi kauden avauksessa 791, Bäck neljäs Ateenassa

Pullin kausi päättyi lähentäjävammaan

Kaipolan Vireen pituushyppääjä Kristian Pulli avasi kilpakauden ponnistamalla 791 Saksan Weinheimissa. Erittäin hyvätasoisessa kilpailussa se riitti kuudenteen kisaan. Kisan saksalainen kärkikaksikko Stephan Hartmann ja Julian Howard liitelivät molemmat 820.

Pulli kimmahteli tasaisen sarjan, jonka pisin hyppy tuli neljännellä kierroksella ja toiseksi pisin viimeisellä. Se kantoi 790. Berliinin EM-kisojen tulosraja on 795.

– Täytyy olla tyytyväinen. Se oli tasapainoista tekemistä. Hyppy parani koko ajan kisan kuluessa, Pulli totesi.

Viime kesänä 807 hypänneellä Pullilla, 23, on takanaan hyvin sujunut harjoituskausi.

– Pääharjoitukset ovat menneet hyvin. On tehty nousujohteista työtä. Viime kauteen verrattuna kuntoa on kuitenkin rakennettu pikkuisen hitaammin. Tarkoitus ei ole olla aivan huippukunnossa heti keväällä. Tästä eteenpäin tavoite on parantaa kisa kisalta, Pulli sanoo.

Pulli on harjoitellut viime viikot Turkissa ja palaa sinne leirille, josta kisakausi jatkuu kesäkuun alussa Tshekissä.

– Turkkiin paluu on paras vaihtoehto palautumista ajatellen. Siellä on hyvä olosuhteet.

Arttu Pajulahti oli Weinheimin kilpailussa 10:s tuloksella 765. Hän ei päässyt mukaan kilpailun kolmelle viimeiselle kierrokselle.

Bäck neljäs, Väyrynen viides

Vasa IS:n Kristian Bäck ja Kajaanin Kipinän Henri Väyrynen olivat neljäs ja viides Kreikassa Ateenan kupeessa Kallitheassa käydyssä pituushyppykilpailussa. Bäck ponnisti 2,4 metriä puhaltaneessa myötätuulessa 778 ja ennätyskelpoisessa tuulessa (+0,8 m/s) 776.

Väyrysen pisin hyppy kantoi 760.  Kilpailun voitti 783 hypännyt Turkin Alper Kulaksiz.

– Ihan ok kauden avaus. Sellaista yli 780:n hyppyä olisi toivonut. Mahdollisuuksia oli parempaan, vaikken ole tähän mitenkään tyytymätön. Se on käytännössä uran toiseksi paras kauden avaus. Huomaa, että talven aikana on tullut kehitystä, Bäck sanoi.

Väyrynen ei ollut kisaansa tyytyväinen.

– Ei se ollut kovin hyvää tekemistä. 780-tasoista, tasaista sarjaa läksin tavoittelemaan. Vauhdinjuoksussa en kuitenkaan päässyt oikein hyvin lankulle. Ponnistus jäi kauas, Väyrynen sanoi.

tuloksia