Katso video: Pulli ponkaisi kahdeksan metriä ja toiseksi Genevessä: ”Hyvä, tasapainoinen kilpailu”

Pituushyppääjä Kristian Pulli ponnisti toiseksi Genevessä Sveitsissä lauantaina käydyssä kilpailussa tasan kahdeksan metriä kantaneella hypyllä. Pulli taisteli tiukasti kilpailun voitosta, mutta sen vei Australian Henry Frayne, joka ponkaisi viimeisellään 810.

Genevessä Pulli oli mainiossa vireessä. Hän ponnisti loisto-olosuhteissa nousujohteisen sarjan 783, X,  X, 790, 800 ja 778. Kahdeksan metrin hypyssä myötätuulta oli 1,1 metriä sekunnissa.

Pullin toinen ja kolmas hyppy olivat nekin pitkiä, mutta yliastuttuja.

– Ihan hyvä, tasapainoinen kilpailu. Pääsin avauskierroksella hyvin liikkeelle. Toisella ja kolmannella kierroksella sain hypyn hyvin nousemaan, vaikka ne olivat yliastuttuja. Pystyin siitä sitten tekemään nousujohtoiset tulokset 790 ja 800 seuraavilla kierroksella, Pulli kertaili.

– Varsinkin toisen kierroksen yliastutussa sain viimeisen askeleen tulemaan lyhyempänä ja jalan pidettyä suorempana. Siitä pääsin ponnistamaan kovempaa, mitä olen hakenut.

Geneven kilpailu oli Pullille ulkoratakauden toinen. Hän avasi kilpailukauden ponnistamalla toukokuun lopussa Weinheimissa 775.

– ­Nyt oli hyvät olosuhteet, mutta lankkutarkkuus ei ollut vielä parasta. Pääsin kuitenkin 8 metrin tuloksiin ja tuli rankingpisteitä. Tästä lähdetään hakemaan parannusta, Pulli sanoi.

Daniel Kosonen oli miesten korkeushyppykisan viides ylitettyään 215, joka jää sentin hänen nimissään olevasta kotimaisesta kärkituloksesta. Sen Kosonen ylitti Espoossa. Genevessä Kosonen päätti kilpailun kolmeen yritykseen korkeudesta 219.

Kilpailun voitti Sveitsin Loic Gasch, joka ylitti 227.

Yleisurheilutuloksia/kv.

Geneve, Sveitsi:

Kv. kilpailu:

Miehet, pituus: 1) Henry Frayne Australia 810, 2) Kristian Pulli Suomi 802 (kkk)

Korkeus: 1) Loic Gasch Sveitsi 227,…5) Daniel Kosonen Suomi 215.

Naiset, 400 m aj: 1) Viivi Lehikoinen Suomi 54,96 (kkk, MM-kisojen tulosraja)

https://www.swiss-athletics.ch/fr/live-results/