Pulli ponkaisi 776 ja voitti, Väyrynen 751 Etelä-Afrikassa

Pulli ponkaisi 776 ja voitti

Kristian Pulli ponnisti 776 ja Henri Väyrynen 751 Potchfstroomissa Etelä-Afrikassa käydyssä pituushyppykilpailussa, jonka Pulli voitti ennen Väyrystä.

Kilpailua edelsi sade ja hyppääjien kiusana oli vastatuulta. Suomalaisista Etelä-Afrikassa leirillä olevista hyppääjistä Eero Haapala ja Arttu Halmela päättivät jättää kilpailun väliin.

– Nyt oli hieman parempaa hyppäämistä kuin viikko sitten. Yliastuttuja tuli kuitenkin liikaa, Pulli harmitteli neljää yliastutuksi painunutta ponkaisua.

Pulli ponnisti torstaina kaksi senttiä pidemmälle kuin viikko sitten samassa paikassa pidetyssä kilpailussa. Silloin hyppääjien tukena oli myötätuuli. Nyt Pullin parhaassa hypyssä oli 0,2 metriä sekunnissa vastatuulta.

– Ensi viikolla olisi tässä samassa paikassa paikallinen kilpailu. Se on luultavasti seuraava kilpailu, Pulli sanoi.

Väyrysen pisin hyppy syntyi kaksi metriä sekunnissa hönkineeseen vastatuuleen. Viikko sitten hän ponnisti ennätyskelpoisessa tuulessa 754 ja kovassa myötätuulessa 769.

– Ensimmäisessä kisassa oli hyvät olosuhteet, mutta omat hypyt eivät onnistuneet teknisesti. Niissä ei ollut ponnistusta oikein ollenkaan. Nyt ei kelin puolesta ollut niin hyviä oloja ja lähestyin kisaa tekniikan kautta, Väyrynen sanoi.

Hyppääjän mukaan teknisesti hyppy löysi paremmille jengoille kuin edellisessä kilpailussa.

– Tulos ei nyt ollut kummoinen, mutta ei tässä kilpailussa sillä lailla tulostavoitetta ollutkaan.