Pulli löysi hyppyynsä terän Sagan leirillä: Viimeiset treenit menivät ennätystasolla

Pituushyppääjä Kristian Pulli löysi hyppäämiseen kaipaamaansa terävyyttä Sagan harjoitusleirillä. Harjoitukset vankistivat Euroopan hallimestaruuskilpailuiden mitalistin luottoa omaan tekemiseen rahtusen nahkeasti sujuneen kesän jäljltä.

– Alkukesä ja kesä on vähän ollut nihkeää treenien suhteen ja sama on näkynyt kisoissa. Ei ole oikein saanut tatsia päälle. En tiedä, mistä se on johtunut, Pulli kertoi Tokiossa torstaina.

– Ehkä hallikauden jälkeen yritettiin vetää hallikausi liikaa kaasu pohjassa ja pitää sitä tasoa yllä. Olisi pitänyt siinä vaiheessa rauhoittaa vähän.

Nyt tuntuma kropassa ennen lauantaista pituushypyn karsintaa on toinen.

– Sagan leirillä mentiin aika hyvin eteenpäin ja ollaan taas sillä oikealla tasolla, missä treeneissä pitääkin olla. Se toi aika paljon itseluottamusta takaisin, Pulli kertoo.

–  Leirillä voima- ja nopeusharjoitukset menivät hyvin ja ennen kaikkea viimeinen lajiharjoitus sujui hyvin. Kun se lähtee kulkemaan, tietää että fysiikan pitäisi olla kunnossa monella osa-alueella.

Karsintaan lähdetään kaikki pelissä

Lauantain karsintaraja finaaliin on 815. Kilpailu hypätään Japanin aikaa illalla, joten luvassa lienee korkeatasoinen kilpailu. Pulli on kesän parhaalla tuloksellaan 788 olympiakisatilastossa vasta 28:s, mutta se ei häntä häiritse, koska kunto ei ole tuolla tasolla.

– Olen mielestäni hyvässä kunnossa. Viimeiset treenit menivät ennätystasolla, Pulli sanoo.

Pulli ei ennakoi, mikä tulos riittää finaaliin, jos karsintarajan rikkojia olisi alle 12 kilpailijaa.

– Mutta mitä paremmin kahdeksan metriä ylittää, sen varmemmin on finaalissa, Pulli veistelee.

– Katselin karsinnan osallistujalistasta, että siellä on ainakin 10 kovaa hyppääjää, jolla on mahdollisuus hypätä vaikka 815, Pulli sanoo.

– Karsintaan täytyy lähteä kaikki pelissä. Ei siellä auta yhtään varmistella. Se on monelle tiukka paikka. Monesti on nähty sekin, että karsinnassa hännillä olleet ovatkin finaalissa kärkipäässä.

Pulli käyttää kilpailussa 14 askelen vauhtia, joka toimi hallikaudella ja toi EM-hopean.

– 14 askelella mennään. Se päätettiin jo hyvissä ajoin ja siksi Sagan leirillä kaikki harjoitukset tehtiin 14 askelella. Se on toiminut hyvin, Pulli sanoo.

Toivottavasti koneet käynnistyy aiemmin kuin EM-kilpailuissa

Pulli pääsi Sagassa ja Tokiossa tekemään kaikki harjoitukset valmentaja-isänsä Sepon johdolla. Kilpailuun Seppo Pulli ei saa henkilökohtaisen valmentajan akkreditointia, koska niitä joukkue sai koronarajoitusten takia vain yhden Matti Monoselle. Pullin hypyt kilpailuissa seuraa joukkueen hyppyvalmentaja Tuomas Sallinen.

– EM-mitali tuli, kun Tuomas Sallinen oli katsomassa. Eli hän kyllä hoitaa hommansa, siitä tämä ei jää kiinni, Pulli vakuutti.

Karsintaan Pulli toivoo itselleen rivakampaa alkua kuin EM-kilpailuissa, missä pisin 824 kantanut leiskaus tuli viimeisellä kierroksella.

– Toivotaan, että koneet käynnistyisivät aiemmin täällä. Nyt tarvitaan pidempää hyppyä heti alussa ainakin karsintaan. Mutta myös finaalissa kolme ensimmäistä hyppyä pitää olla hyviä, Pulli sanoo.