Pulli kaivoi 8-metrisen Timanttiliiga-avauksessaan – Harala sivusi ennätystään 13,07

Kristian Pullin uran ensimmäinen Timanttiliigan kilpailu täytti hyppääjän toiveet. Pulli ponnisti 802, oli kolmas ja pääsi kärkikaksikon Etelä-Afrikan Ruswahl Samaain ja Ruotsin Thobias Montlerin kanssa viimeisen kierroksen taisteluun voitosta.

– Tuo viimeisen kierroksen voittotaistelu -systeemi oli minulle uutta, mutta se toi adrenaliiniä, kun siinä taisteltiin voitosta. Harmi vaan, että oma viimeinen hyppy painui yliastutuksi, Pulli kertoi.

Kilpailun voitti Samaai tuloksella 809, jonka hän ponnisti viimeisellä yrityksellään.

Pullin sarjaan Tukholmassa mahtuivat 8-metrisen lisäksi 794 kantanut hyppy, jota siivitti 2,9 metriä sekunnissa puhaltanut myötätuuli. Sen sijaan 802:n hypyssä myötäistä oli vain metri sekunnissa. Pulli kilpaili Tukholmassa kyhyellä 14 askelen vauhdilla.

– Vähän mietitytti ennen kilpailua, pystynkö hyppäämään täällä täyden sarjan, kun Kalevan kisoissa pystyin hyppäämään vain kolme hyppyä, Pulli viittasi kesän nivusvaivoihin.

– Jalassa oli kuitenkin vain pikkuisen tuntemuksia ja tuli lupaavia hyppyjä. Muutama lähti kaukaa ja mukana oli hyviä yliastuttuja.

– Oli hieno asia, että pääsin Timanttiliigaan. Se oli yksi kesän tavoitteista ja pystyin kilpailemaan hyvin kovia kavereita vastaan, vaikken ollut ihan siinä kunnossa, missä olisin toivonut olevani.

Syksyn kilpailut mietinnässä

Pulli, 25, kimmahti kesäkuun puolivälissä Espoossa Suomen ennätyksen 827. Sittemmin nivusvaivat estivät hyppyharjoittelun. Kesän toisen kilpailunsa Pulli ponnisti Turun Kalevan kisoissa, jossa mestaruuteen riitti avauskierroksen hyppy 783.

Syyskesän ja syksyn suunnitelmat kirkastuvat myöhemmin.

– Katsotaan nyt miten kroppa palautuu ja millaisia kisatarjouksia tulee, Pulli sanoi.

Lotta Harala. (Kuva Lahden GP-kilpailuista 15.7.)

Harala sivusi ennätystään: ”Tasapaksu juoksu”

Lotta Harala sivusi 100 metrin aitajuoksun ennätystään 13,07 ja oli toinen Timanttiliigan Tukholman kilpailussa. Juoksu ei Haralan mukaan ollut niin terävä, kuin se olisi voinut olla.

– Oli sellainen ok juoksu. Aika tasapaksu. Se vähän harmittaa, että tuollainen aika tuntuu tulevan millaisella vaan juoksulla, Harala sanoi.

Haralan mukaan parantamisen varaa jäi erityisesti lähtökiihdytykseen.

– Minulla on vähän sellainen ensimmäisen aidan peikko ja se näkyi nytkin. Juoksuun ei tullut sellaista imua kuin siihen aitajuoksussa parhaimmillaan tulee.

Kilpailun voitti Italian Luminosa Bogliolo. Viime kesän universiadien mestari pinkoi ajan 12,88. Hänen kauden paras aikansa on Turun Paavo Nurmi Gamesissa juostu 12,79.