Pulli ja Junnila nimettiin Tokion olympiajoukkueeseen

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö nimesi pituushyppääjä Kristian Pullin ja korkeushyppääjä Ella Junnilan Tokion olympiajoukkueeseen yhdessä Ida Hulkon (uinti), Henri Ruosteen (ratsastus) ja Tuula Tenkasen kanssa (purjehdus).

Pulli ja Junnila rikkoivat Tokion olympiakisojen tulosrajat Torunin EM-halleissa. Pulli ponnisti EM-pronssin halli-SE:llä 824 ja Junnila otti korkeushypyn EM-pronssin SE-tuloksella 196.

Varhainen valinta on Pullin mukaan iso apu kevään ja kesän ohjelmia suunnitellessa.

– Valinta tuo tiettyä varmuutta kesään. Valmistautumista kisoihin valinta ei sinällään muuta, mutta kesän ihan ensimmäisissä kisoissa ei nyt tarvitse olla ihan huippukunnossa, vaan sen voi ajoittaa tarkemmin olympiakisoihin. Valinta oli minulle todella iso asia, Pulli sanoo.

Samoin valinnan näkee Junnila.

– Valinta helpottaa suunnittelua ja antaa varmuutta, kun ei tarvitsee kaivaa hyvää kuntoa heti esiin, vaan voidaan ottaa rauhassa kevät ja alkukesä, Junnila sanoo.

Lehtimäki: EM-halleissa nuorten yleisurheilun noususta vahva näyttö

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäen mukaan olympiajoukkueen toisessa valinnassa keskityttiin urheilijoihin, joilla on jo hankittuna olympiapaikka, ja joiden ei enää tarvitse kilpailla edustuspaikoista muiden suomalaisurheilijoiden kanssa.

– Aikaisella valinnalla haluamme tukea näiden urheilijoiden mahdollisuutta keskittyä maksimaalisesti omaan tekemiseensä ja itsensä kehittämiseen kohti olympialaisia, Lehtimäki totesi.

Lehtimäki on ollut erittäin tyytyväinen suomalaisurheilijoiden otteisiin alkuvuonna.

– Nuorten yleisurheilijoiden esiinmarssi EM-halleissa oli vahva näyttö siitä sukupolvesta, joka meillä on kasvamassa. Myös muissa lajeissa on hyviä merkkejä ilmassa. Odotan, että Suomen olympiajoukkueen koko Tokiossa on noin 50 urheilijaa.

Tokion joukkueessa on nyt 12 urheilijaa. Olympiajoukkueen ensimmäisessä valinnassa joulukuussa 2019 joukkueeseen nimettiin Lotta Henttala, Matti Mattsson, Satu Mäkelä-Nummela, Veli-Matti ”Aku” Partanen, Tuuli Petäjä-Sirén, Topi Raitanen ja Kaarle Tapper.

Tokion kesäolympialaiset kilpaillaan 23.7.-8.8.2021.

Valittujen urheilijoiden esittelyt: http://www.olympiakomitea.fi/tokio2020

Tokion Olympialaisten kotisivut: https://tokyo2020.org