Pulli hioo vauhdinjuoksun alun muutosta, Etelä-Afrikan leirin päätöskilpailusta voitto

Pulli hioo vauhdinjuoksun alun muutosta

Kristian Pulli päätti Etelä-Afrikan harjoitusleirin voittamalla Potchefstroomissa käydyn pituushyppykilpailun 775 kantaneella hypyllä. Se oli Pullille talven toinen kilpailu, hän ponkaisi viikko sitten samaisella kentällä 772.

– Hyppääminen oli aika tasapainoista. Hypyt tulivat aika lailla samaan reikään. Vielä ei tullut sellaista huippuhyppyä, Pulli sanoi.

Kaipolan Vireen hyppääjä ponnistaa numerolappu rinnassa seuraavan kerran 16.-17. helmikuuta käytävissä  Kuopion SM-halleissa. Toiveissa on tehdä tulos, joka veisi maaliskuisten EM-hallien joukkueeseen. Tulosraja kisoihin on 795.

– EM-hallit ovat mahdollisuuksia rajoissa. Toistaiseksi vasta neljä hyppääjä on tehnyt tuon rajan, Pulli aprikoi.

Hyppääjän kauden päätavoite on MM-kesän kilpailuissa, eikä syyspuolen harjoittelussa ole harjoittelun tehojen kanssa hurjasteltu. Lisäksi vauhdinjuoksun alkuun on tehty muutos.

– Vauhti muutettiin niin sanotusta lentävästä alkamaan paikaltaan. Sikäli iso muutos, että olen viimeksi aloittanut vauhdin paikaltaan 4-5 vuotta sitten, Pulli sanoo.

– Muutosta on ajettu sisään ja se alkaa onnistuu, mutta vaikuttaa, että tällä systeemillä vauhdin pitää olla pidempi, eli askelmäärää pitää kasvattaa. Nyt hyppäsin 18 askeleen vauhdilla.

Syksyllä maltilla liikkeellä

Pullin mukaan syksyn vahvasti tekniikkapainotteinen harjoittelu yhdessä vauhdinjuoksun alun muutoksen kanssa, on edennyt lupaavasti.

– Otettiin syksyyn rauhallisempi startti ja rakennetaan  kokonaisuutta pidemmällä aikajänteellä. Ajatuksena on hakea harjoitteluun keväällä enemmän tehoja ja panna ominaisuudet kuosiin, Pulli sanoo.

 

Videolla Kristian Pulli 775 (video: Seppo Pulli)