Pulli, Helander, Läspä ja Alanen vaihtavat Oulun Pyrintöön

Oulun Pyrintö vahvistuu tuntuvasti yleisurheilun syksyn seurasiirtomarkkinoilla, kun seuraan siirtyvät Kristian Pulli Viipurin Urheilijoista, Oliver Helander If Raseborgista, Janne Läspä Kaustisen Pohjan-Veikoista ja Anni-Linnea Alanen Vaasan Vasamasta.

– Ajanjakso Viipurin Urheilijoiden kanssa meni erinomaisesti, tuli muuan muassa kaksi Suomen ennätystä ja EM-hallimitali. Haluan kehittyä urheilijana ja kehityskohteita haettiin nyt myös seurapuolelta ja päädyttiin tähän. Toivottavasti pääsen viemään Oulun Pyrintöä eteenpäin, pituushyppääjä Pulli sanoo.

Keihäänheittäjä Helander koki, että nyt oli oikea hetki myös seuran vaihtoon.

– Valmentaja vaihtui, manageri vaihtui ja nyt seurakin. Tuntuu hyvältä lähteä uuteen olympiadiin puhtaalta pöydältä, Helander sanoo.

Keihäänheittäjät Läspä ja Alanen ovat samoilla linjoilla.

– Tämä sopii hyvin tähän urheilun tämän hetken kuvaan. Isompi seuraa auttaa uralla eteenpäin, alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Läspä totesi.

– Kiitän nykyistä seuraani kaikesta. Mutta näen, että nyt on aika kääntää sivua, tuumii Alanen.

Tyytyväinen on myös Oulun Pyrinnön hallituksen puheenjohtaja Jukka Sihvonen.

– Olemme viime vuosina rakentaneet seurana imagoamme ja brändiämme tavoitteena nousta sinne, missä olimme 90-luvulla: kansainvälisten yleisurheiluseurojen joukkoon. Olemme kehittäneet valmennusjärjestelmäämme, palanneet valmentajia ja saaneet vapaaehtoisiksi huipputason osaajia. Jo nyt työ alkaa tuottaa merkittäviä tuloksia seuran vetovoiman kasvuna, Sihvonen sanoo.

Yleisurheilun seurasiirrot vahvistetaan virallisesti, kun joulukuun puolivälissä kokoontuva Suomen Urheiluliiton järjestövaliokunta on ne käsitellyt ja hyväksynyt.

Pulli: ”Olen ollut omissa toimissa vielä pikkuisen tarkempi”

Pulli harjoittelee nyt Kapkaupungissa, missä hän vie läpi syksyn kaksi ensimmäistä perusharjoitusjaksoa.

– Olen jo ottanut vähän tiukempaakin peruskuntokauden treeniä ja mies on ehjä ja terve. Eli hyvältä vaikuttaa, Pulli sanoo.

Pullin mukaan omikron-koronamuunnoksen leviäminen eteläisessä Afrikassa ei ole aiheuttanut ongelmia. Varotoimissaan hän on kuitenkin ollut tavanomaistakin tarkempi.

– Täällä ei juurikaan tule kontakteja muiden kanssa. Liikun vain kentän ja kämpän väliä. Seuraan paikallisia ohjeita ja olen ollut omissa toimissa vielä pikkuisen tarkempi, Pulli kertoo.

Vuosi sitten Pulli haki teräkuntoa jo talven hallikaudelle ja oli Toruńin EM-areenalla kolmas Suomen halliennätyksellä 824. Tokion olympiakisoissa hän oli yhdeksäs, vaikka kevään harjoitusjaksolla oli murheita.

– Viime keväänä huomattiin, että hallikauden jälkeen oli vaikeuksia kunnon nostamisessa. Nyt yritetään fiksata niitä virheitä, mitä viime vuonna tehtiin, Pulli sanoo.

– Peruskuntokauden treenien toistomääriä on kasvatettu, ettei herkistyisi liian aikaiseen ja koko peruskuntokausi on otettu vähän rauhallisemmin.

Talven kilpailujen suhteen Pulli ei vielä ole tehnyt päätöksiä.

– Katsotaan, miten kunto kehittyy. Tällä hetkellä ei ole tarkoitus olla hallissa huippuvireessä, kuten viime vuonna. Kesällä on kahdet arvokisat ja sabluunana on, että kunto kestäisi ne molemmat.

Helander: Heittomääriä on koetettu kasvattaa

Helanderin valmistautuminen MM- ja EM-kesään on sujunut ongelmitta. Syksyllä operoitu ranne on kunnossa eivätkä muutkaan viime kausien ongelmat ole vaivanneet.

– Ranne on hyväntuntuinen, olkapää tuntuu aikaisempiin vuosiin verrattuna paremmalta eikä akilleksessakaan ole tuntunut mitään, vaikken tosin ole vielä heittänyt kovasta vauhdista, Helander kertoo.

Ensimmäinen syksy Tero Pitkämäen valmennuksessa on tuonut joitakin muutoksia harjoitteluun.

– Vähän on harjoittelu muuttunut, mutta kuten Terokin sanoi, nyt ei kannata hirveän paljon muuttaa. Aika paljon on keskitytty heittomäärän kasvattamiseen ja siinä pikkuhiljaa tehojen lisäämiseen, Helander kertoo.

– Olen nyt heittänyt moukkua kaksi kertaa viikossa. Keihästä alan heittää luultavasti vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Oulun Pyrinnön tilaisuudessa Tero Pitkämäki, Janne Läspä, Oliver Helander ja Anni-Linnea Alanen.

Läspä panostaa heittotreeneihin – Alanen janoaa aikuisten arvokilpailuihin

Hyvässä vauhdissa on myös keihäänheiton alle 20-vuotiaiden maailmanmestarin Janne Läspän jaä alle 20- vuotiaiden EM-pronssimitalistin Anni-Linnea Alasen harjoittelu.

– Viime vuonna tähän aikaan kuntoutin vielä kyynärpäätä. Nyt olen päässyt harjoittelemaan normaalisti. Toivotaan, että pääsen ongelmitta kesään asti, Läspä sanoo.

– Tärkeintä on, että olen pystynyt heittämään kaikki heittotreenit. Ja voimaakin tarvitaan mieheen lisää.

Alanen harjoittelee Läspän tapaan Petteri Piirosen valmennuksessa ja saa vinkkejä myös Tero Pitkämäeltä, joka käy Vaasassa katsomassa Alasen ja Minna Hollanin treenejä.

– Syksy on alkanut hyvin. Muutettiin vähän alkusyksyn rytmitystä. Normisti on tehty ylimenokausi heti kilpailukauden jälkeen. Mutta nyt otettiin vain viikon verran kevyempää harjoittelua, tehtiin viiden viikon kova treenijakso ja vasta sen jälkeen kahden viikon ylimenokausi. Se toimi hyvin, Alanen sanoo.

– Ensi kesän tavoite on päästä aikuisten arvokisoihin. Se vaatii paljon treeniä. Harjoituskauden tavoite on nostaa treenien taso mahdollisimman laadukkaaksi. Kuitenkin niin, että lepoa tulee riittävästi.