Pulli avasi kilpailukauden ja ponkaisi Dubaissa 792  – ”EM-halleihin olen lähdössä, jos sinne kutsu tulee”

Pituushyppääjä Kristian Pulli avasi talven kilpailukauden leiskauttamalla torstaina Dubaissa voiton 792 kantaneella hypyllä. Tulos syntyi viimeisellä kuudennella hypyllä nousujohteisen sarjan ryydittämänä.

– Hypyissä oli ihan ok tunne, vaikka juoksussa oli vielä kankeutta, Pulli tuumi.

Pullin hypyt kantoivat 753, 769, 775, 781, 790 ja 792. Kilpailu käytiin lämpimässä säässä. Myötätuulta parhaassa hypyssä oli 0,7 metriä sekunnissa ja muissa vähemmän.

Kilpailu kertoi Pullille, että hän on valmis kilpailemaan maaliskuussa Istanbulin EM-halleissa, jos sinne rankingin kautta pääsee. Tällä haavaa Pulli on nipin napin rankingissa sisällä.

– EM-halleihin olen lähdössä, jos kutsu tulee. Olen valmis puolustamaan edellisten EM-hallien mitaliani, Pulli viittasi toissa vuoden Torunin EM-kilpailuun, jossa hän ponnisti kolmanneksi.

Pulli: Nyt on menty enemmän kimmoisuus edellä

Pulli on harjoitellut syksystä lähtien Dubaissa, mutta on nyt tulossa Suomeen. Pullin mukaan harjoittelua ei ole suunniteltu hallikautta silmällä pitäen vaan enemmän kesää ajatellen, mutta kunto on silti hyvä, kuten kauden avauskilpailu kertoi.

– Harjoittelussa on nyt menty enemmän kimmoisuus edellä. Viime keväänä mentiin nopeus edellä, eikä se toiminut minulla niin hyvin. Siinä hyppäämisen muut osa-alueet kärsivät, Pulli kertoi.

– Nyt kun on rakennettu kimmoisuuspohjaa, nopeuskin on tullut vähän kuin itsestään. Se on tuonut tasaisuutta hyppäämiseen.

Vaikka Pulli hätyytteli kahdeksaa metriä heti kauden avauksessaan, hypyssä on vielä tilaa hienosäädölle.

– Hyppytarkkuus oli nyt hyvä, mutta juoksu on vielä jäykähköä ja viimeinen askel tahtoo venyä. Mutta ponnistus toimii, mikä sekin kertoo, että kimmoisuutta on tehty, Pulli sanoo.

Oulun Pyrintöä edustavan 28-vuotiaan Pullin nimissä on pituushypyn Suomen ennätys 827 sekä halliratojen SE 824.

Dubai:

Kv. kilpailu:

Miehet, pituus: 1) Kristian Pulli Suomi 792 (+0,7 m/s) kkk.